Radiologie

Afspraak maken via 011 33 55 55
Welkom

Welkom bij de dienst Radiologie Jessa

Wij streven ernaar om het radiologiecentrum te zijn van jouw voorkeur.

Onze missie is om letsels en aandoeningen op te sporen met behulp van röntgenstralen, geluidsgolven of magnetische velden. Deze beeldvorming laat ons ook toe om letsels aan te prikken (biopsie) voor nader onderzoek of vochtophopingen te draineren.

Daarnaast worden in ons centrum ook behandelingen uitgevoerd met behulp van radiofrequente ablatie of via vasculaire weg (SIRT, TACE…).

Wil je alvast een virtueel kijkje nemen op onze dienst? Dat kan!

Onze sterktes

  • Een groot team van vriendelijke medewerkers, zowel aan de telefoon als aan het onthaal, tijdens en na jouw onderzoek.
  • Gespecialiseerde verpleegkundigen en technologen die jouw onderzoek met kennis van zaken uitvoeren.
  • Hoogwaardige en gelijkaardige apparatuur op de 3 campussen met eenzelfde procedures. We beoordelen de vraag van jouw arts en voeren het beste onderzoek uit, in geval van RX en CT met de laagst mogelijke stralingsdosis.
  • De radiologen werken als 1 team en verplaatsen zich over de campussen. Je moet dus slechts 1 secretariaat contacteren waar we je dadelijk de beste afspraak voorstellen (011 33 55 55).
  • De radiologen zijn gesubspecialiseerd  in deeldomeinen om de diagnose zo accuraat mogelijk te kunnen stellen.
  • Ook campus St-Ursula in Herk-de-Stad beschikt over een volwaardige dienst radiologie (digitale RX, hoogwaardige CT- en  Echotoestellen, digitaal mammotoestel) en uitgebreide parkeermogelijkheid.
Een radiologisch onderzoek kan wettelijk enkel gebeuren op voorschrift van een arts.

Nieuws

Mededeling COVID-19

Zo lang als nodig, zal het Jessa Ziekenhuis coronapatiënten opvangen. Deze bijzondere omstandigheden houden ook in dat de dagelijkse werking voor de verschillende specialismen zal veranderen. Hierin volgen we steeds de laatste richtlijnen van de overheid. Maar van één ding kan je zeker zijn: onze missie blijft dezelfde. Elke patiënt verdient namelijk kwalitatieve en veilige zorg. Daarom passen we een uitgebreid beschermingsbeleid toe. Hoe dit werkt, lees je hier.