Responsive Image

Dr. Thomas Phlips
Niet geconventioneerd

Dr. Thomas Phlips
Specialismen:
Telefoon Afspraken:

011 33 55 77

Telefoon Secretariaat:

011 37 35 65

Dr. Phlips studeerde af als arts aan de KULeuven alwaar hij ook zijn specialisatie interne geneeskunde volgde. Tijdens zijn specialisatie in de cardiologie genoot hij zijn opleiding in het CHU Mont-Godinne, het CHU St-Luc in Brussel en het UZ Leuven.

 Vervolgens bekwaamde hij zich verder in de invasieve elektrofysiologie in het UZ Leuven (2011-2013) en het AZ Sint-Jan te Brugge (2013-2014) waar hij zich toelegde op complexe ablaties. Hij was de afgelopen jaren als consulent verbonden aan het AZ Sint-Jan te Brugge en het CHU St-Luc te Brussel. Hij nam tijdens deze jaren deel aan multipele klinische studies en wetenschappelijk onderzoek in de invasieve electrofysiologie, hetgeen resulteerde in meerdere wetenschappelijke publicaties. Van in het begin was hij betrokken bij de ontwikkeling en optimalisatie van het CLOSE-protocol dat een grote vooruitgang betekende in de invasieve behandeling van voorkamerfibrillatie.

 Hij verkreeg de Europese EHRA accreditering zowel voor Devices (ECDS level 2) als voor Invasieve Elektrofysiologie (ECES level 2).

Sedert 2020 is Dr. Phlips werkzaam als cardioloog-electrofysioloog in het Hartcentrum en het Jessa Ziekenhuis in Hasselt.

Hij is sinds 2012 lid van de European Heart Rhythm Association (EHRA), de Belgische Hartritme vereniging (BeHRA) en de Belgian Society for Cardiology (BSC).

 

Bijzondere interessegebieden

  • Evaluatie en behandeling van patiënten met hartritmestoornissen, syncopes en aangeboren electrische aandoeningen van het hart.

  • Electrofysiologisch onderzoek en radiofrequentie ablatie van ritmestoornissen met speciale interesse voor ablatie van voorkamerfibrillatie en complexe atriale ritmestoornissen.

  • Implantatie en opvolging van pacemakers en defibrillatoren, waaronder CRT (cardiale resynchronisatie therapie).

  • Extractie van niet functionerende of geïnfecteerde pacemakers, defibrillatoren en elektrodes.

Locaties

  • Jessa Ziekenhuis, campus St. Ursula

  • Privépraktijk: Prins Bisschopssingel 36/2, 3500 Hasselt (011 37 35 65)

Niet gevonden wat je zocht?

Kies een ander specialisme of een andere arts via één van de onderstaande letters. De resultaten beginnende met deze letter krijg je zij aan zij te zien. Klik op de naam van de arts of het specialisme voor bijkomende informatie en om eventueel een afspraak maken.
Bij twijfel kan je altijd terecht bij de collega’s van onze algemene afsprakenbalie. Je vindt hun gegevens terug in de footer van deze pagina of via de rubriek 'Contact'.

B

Specialismen Bariatrie
Artsen

J

Specialismen
Artsen

Q

Specialismen
Artsen

V

Specialismen Vaatheelkunde
Artsen

W

Specialismen Wondzorgkliniek
Artsen

X

Specialismen
Artsen

Y

Specialismen
Artsen

Z

Specialismen
Artsen