Responsive Image

Dr. Pieter Koopman
Niet geconventioneerd

Dr. Pieter Koopman
Specialismen:
Telefoon Afspraken:

011 33 55 77

Telefoon Secretariaat:

011 37 35 65

Dr. Koopman studeerde af als arts aan de KULeuven. Hij volgde er tevens de studies burgerlijk ingenieur. Tijdens zijn specialisatie in de cardiologie genoot hij zijn opleiding in het OLV-Ziekenhuis van Aalst (2006-2007), het H.Hart Ziekenhuis van Roeselare (2007-2008) en het UZLeuven (2008-2009).

Vervolgens bekwaamde hij zich verder in de elektrofysiologie in het UZLeuven (2009-2011) en in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven (2011-2012) waar hij zich toelegde op complexe ablaties. Vanaf 2012 is hij ook verbonden aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum (azM), waar hij zich verder bekwaamt in de cardiogenetica.

Dr. Koopman behaalde eveneens een diploma sportgeneeskunde aan de KULeuven (2010).

Hij verkreeg de Europese EHRA accreditering zowel voor Cardiac Rhythm Management Devices als voor Elektrofysiologie (2011).

Fellowship elektrofysiologie, UZLeuven (2009-2011)

Advanced fellowship elektrofysiologie voor ablatie van voorkamerfibrillatie, atriale tachycardieën en ventrikeltachycardieën, Catharina Ziekenhuis Eindhoven (2011-2012)

Sedert 2011 is Dr. Koopman werkzaam als cardioloog-electrofysioloog en sportcardioloog in het Hartcentrum en het Jessa Ziekenhuis in Hasselt.

Hij startte in 2012 met de uitbouw van een specifieke raadpleging cardiogenetica binnen het Hartcentrum Hasselt.

Hij is verbonden aan de dienst cardiogenetica van het azM Maastricht (sinds 2012).

Hij is lid van de European Heart Rhythm Association (EHRA), de European Association for Cardiovascular Prevention and Rehabilitation (EAPCR), en de Belgian Society for Cardiology (BSC).

Bijzondere interessegebieden

  • Evaluatie en behandeling van patiënten met hartritmestoornissen, syncopes en aangeboren electrische aandoeningen van het hart.

  • Electrofysiologisch onderzoek en radiofrequentie ablatie van ritmestoornissen met speciale interesse voor ablatie van voorkamerfibrillatie en complexe atriale ritmestoornissen.

  • Implantatie en opvolging van pacemakers en defibrillatoren, waaronder CRT (cardiale resynchronisatie therapie).

  • Evaluatie van patiënten en familieleden met genetische hartaandoeningen

  • Evaluatie en behandeling van hartritmestoornissen bij sporters

Locaties

  • Jessa Ziekenhuis, campus Virga Jesse

  • Privépraktijk: Prins Bisschopssingel 36/2, 3500 Hasselt (011 37 35 65)

Niet gevonden wat je zocht?

Kies een ander specialisme of een andere arts via één van de onderstaande letters. De resultaten beginnende met deze letter krijg je zij aan zij te zien. Klik op de naam van de arts of het specialisme voor bijkomende informatie en om eventueel een afspraak maken.
Bij twijfel kan je altijd terecht bij de collega’s van onze algemene afsprakenbalie. Je vindt hun gegevens terug in de footer van deze pagina of via de rubriek 'Contact'.

B

Specialismen Bariatrie
Artsen

J

Specialismen
Artsen

Q

Specialismen
Artsen

V

Specialismen Vaatheelkunde
Artsen

W

Specialismen Wondzorgkliniek
Artsen

X

Specialismen
Artsen

Y

Specialismen
Artsen

Z

Specialismen
Artsen