Onderzoek

Laatste wijziging: 23 maart 2022

In het Hartcentrum Hasselt zijn we naast de dagdagelijkse verzorging en behandeling van onze patiënten ook zeer actief bezig met klinische studies. Hierdoor zijn we steeds op de hoogte van de laatste nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen en kunnen we veelbelovende behandelingen en technieken aanbieden die de zorg voor de patiënt kan verbeteren. Klik hier als je meer wilt weten over wat klinische studies juist inhouden.

 

We voeren zowel academische, als industrie gesponsorde studies uit. De meeste bevinden zich in fase 3 of fase 4. Ons studiesecretariaat bestaat uit 6 studiemedewerkers en wordt gecoördineerd door Arne Janssen, onder leiding van de cardiologen. Je kan hen bereiken via onderstaande gegevens.

Cardiologie (Studiesecretariaat) 011 33 70 30
Cardiologie (Studiesecretariaat) studies.cardiologie@jessazh.be

Op de volgende pagina's geven we je een overzicht van de klinische studies waaraan dat onze patiënten kunnen deelnemen. We delen ze op naargelang het toepassingsgebied en onderscheiden de includerende studies van de studies met enkel nog de follow-up.

 

De studies waaraan dat we deelnemen, worden steeds weloverwogen geselecteerd. Dit gebeurt op het CTB (Clinical Trial Bureau) dat enkele jaren geleden werd opgericht door de cardiologen. Het CTB komt maandelijks samen en bespreekt als met betrekking tot klinische studies: nieuwe studie voorstellen, overlopen van de lopende studies, bespreken van de hindernissen en successen van een studies, etc.

Responsive Image