Revalidatie

Laatste wijziging: 18 maart 2022
Werden er tijdens het onderzoek een of meerdere kransslagadervernauwingen vastgesteld en werden deze ‘opengeblazen’? Of kreeg je een stent? Dan raden onze artsen en therapeuten aan een revalidatie in een erkend hartrevalidatiecentrum te volgen. Een multidisciplinair team staat voor je klaar om samen met jou je risicoprofiel te bekijken en je te begeleiden in de eerste periode na de ingreep. Het team bestaat uit cardiologen, kinesitherapeuten, diëtisten, psychologen, sociaal verpleegkundigen,… Op basis van de eerste kennismaking zal een programma op maat worden voorgesteld, rekening houdend met specifieke wensen van jou, als patiënt.
Responsive Image

Je zal tijdens de fysieke revalidatie begeleid worden door de kinesitherapeut. Ook kan er individuele opvolging voorzien worden bij de diëtiste en/of de psycholoog. Daarnaast worden er ook verschillende educatieve groepssesies door de disciplines georganiseerd. Door de ingreep die je hebt ondergaan en de aanvraag voor revalidatie, die door de medewerkers van het revalidatiecentrum voor jou in orde wordt gemaakt, heb je recht op een verhoogde terugbetaling van de mutualiteit voor het volgen van deze revalidatie met een maximum van 45 sessies binnen een periode van 6 maanden.
 

Meer info?

Tijdens je verblijf zal je meer info krijgen van een van de medewerkers van het ReGo (Revalidatie en GezOndheidscentrum) over de mogelijke opties en de verdere planning. Ook kan je meer informatie terugvinden op de ReGo pagina op onze website en in de brochure ‘Preventie en revalidatieprogramma bij een hartaandoening’. Je kan ook steeds terecht op onderstaande nummer, bij het secretariaat van de ambulante oefenzaal.

Ambulante oefenzaal 011 33 77 00

Downloads