Rookstop

Laatste wijziging: 07 maart 2022

Roken is één van de voornaamste oorzaken van hart- en vaatproblemen en tevens van vele andere ziekten. Om het risico op nieuwe of bijkomende gezondheidsproblemen zo klein mogelijk te houden, is het belangrijk alle risicofactoren aan te pakken. Stoppen met roken is niet de eenvoudigste.

Daarom biedt het ReGo rokers de mogelijkheid om, samen met hun (rokende) partner en onder begeleiding van een erkend tabakoloog, het begeleidingsprogramma ‘Nu stop ik met roken, ... en houd vol!' te volgen. Het programma staat open voor iedereen en bestaat uit een groepsaanpak, verrijkt met heel wat praktische en medicamenteuze hulpmiddelen. Op deze wijze worden de deelnemers efficiënt voorbereid op het omgaan met mogelijke valkuilen bij het stoppen met roken.

Responsive Image

Vanaf de stopdag gaan ze alle aangeleerde vaardigheden toepassen om ook effectief te stoppen met roken en vooral het niet-roken te kunnen volhouden op lange termijn. De resultaten van deze globale aanpak zijn duidelijk beter dan wanneer je het op je eentje probeert.

 

Downloads