Dieetbegeleiding

Laatste wijziging: 07 maart 2022
Reeds tijdens je hospitalisatie wordt je bezocht door een diëtiste. Zij zal je huidig voedingspatroon met jou overlopen en informatie geven over een gezond voedingspatroon. Op de afdeling cardiologie staan alle patiënten op een dieet dat arm is aan verzadigde vetzuren (in de praktijk vooral minder dierlijke vetten) en cholesterol. De diëtiste zal dit dieet in detail met je overlopen.
Responsive Image

Er wordt ook aandacht besteed aan speciale diëten, zoals zoutarm bij patiënten met hoge bloeddruk, vermageringsdiëten en diëten voor patiënten met suikerziekte. Er is een geïndividualiseerde begeleiding mogelijk indien gedurende je revalidatieperiode blijkt dat er zich bepaalde problemen stellen zoals een blijvend hoog cholesterolgehalte of een blijvend overgewicht. Het ReGo organiseert ook regelmatig informatiesessies over gezonde voeding.

 

Gezonde voeding

Aan de hand van educatieve sessies voor hart-, long- en obese patiënten proberen de diëtisten je goede voedingsgewoonten aan te leren. Kennis over de verschillende soorten voedingsstoffen (vetten, cholesterol, eiwitten, zout,...) leert de deelnemers om zélf hun gezondheid op een positieve manier te beïnvloeden via de voeding. Ze krijgen dan ook praktische tips, productinformatie, recepten, ... .

Responsive Image
Responsive Image