Raadplegingen

Laatste wijziging: 18 maart 2022

Voor een nazicht van jouw hart, of in geval van klachten kan je bij de cardiologen van het Hartcentrum terecht voor een algemene raadpleging. Je kan telefonisch een afspraak maken via één van onze secretaressen. Het is mogelijk om bij eender welke cardioloog een afspraak te maken. Zo kan je bijvoorbeeld kijken welke cardioloog als eerste beschikbaar is of waar een raadpleging dicht bij je thuis kan plaatsvinden. We hebben algemene raadplegingen op 11 verschillende locaties. Je kan de raadplegingsuren van de cardiologen zien op deze pagina en eventueel telefonisch een afspraak maken. Klik op de foto voor het schema van de gewenste cardioloog.

 

In geval van een dringende raadpleging kan je best een afspraak maken via uw huisarts. Dan is het soms mogelijk om vroeger gezien te worden. Als de klachten zeer ernstig zijn, is het best om naar de spoedgevallendienst van het ziekenhuis te gaan.

Responsive Image

Naast een algemene raadpleging is het ook mogelijk om op gespecialliseerde raadpleging te komen. Er zijn verschillende subdisciplines waar onze cardiologen op Belgisch en Internationaal vlak voor gekend zijn. Deze raadplegingen verlopen allemaal net iets anders. Het is voor al deze raadplegingen nodig om een afspraak maken. Voor de gespecialliseerde raadplegingen zal de cardioloog doorgaans zelf de afspraak voorstellen.

 

Geldig voor iedere raadpleging

Voor ieder type raadpleging moet je je op de dag van de afspraak inschrijven in de inkomhal van het ziekenhuis of aan de balie in geval van een externe locatie. Je mag daarna gewoon plaatsnemen in de wachtzaal. De verpleegkundige haalt je hier op en zal je naar het onderzoekslokaal begeleiden. In dit lokaal wordt je gevraagd om het bovenlichaam volledig vrij te maken. Je gaat op het onderzoeksbed liggen en er wordt een electrocardiogram genomen. De arts zal vervolgens een klinisch onderzoek uitvoeren.

 

Wat wordt er nog gemeten:

  • De lichaamslengte
  • Het gewicht
  • De buikomtrek
  • De bloeddruk

 

In geval van een algemene raadpleging zal de arts beslissen of er een echografie van het hart en/of een inspanningstest moet gebeuren. Na al deze onderzoeken kom je bij de cardioloog voor de bespreking van de resultaten en eventuele behandeling. Indien nodig worden er afspraken gemaakt voor bijkomende onderzoeken.