Opname

Laatste wijziging: 23 maart 2022

Als je geconfronteerd wordt met een hartziekte, is een ziekenhuisopname in vele gevallen onvermijdelijk. Deze opname kan ongepland plaatsvinden ten gevolge van klachten (vaak via spoed), maar kan ook gepland worden voor het uitvoeren van een specifiek onderzoek of een interventie. Onze interventies vinden plaats in het cathlab.

 

Om je voor te bereiden op je opname kan je veel informatie terugvinden op de website van het Jessa ziekenhuis of van het Sint Franciscus Ziekenhuis.

Kom je enkel voor een dagopname dan word je opgenomen op onze cardiolounge. Volg zeker de virtuele tour van Jessa om te zien waar je moet zijn en hoe deze ruimtes er uit zien! 

 

De cardiolounge

De cardiolounge is een gemeenschappelijke huiselijke ruimte waar men je gaat ontvangen en voorbereiden op je procedure, alsook voor de nazorg verblijf je hier. De verantwoordelijk verpleegkundige gaat een vragenlijst met je overlopen. Verder gaat men je bloeddruk, temperatuur en saturatie controleren. Hiernaast zal je worden voorbereid op je procedure door de pols te scheren waarlangs de procedure zal plaatvinden. Als laatste zal er een katheter in de arm geplaatst worden om eventuele medicatie toe te dienen.

 

Responsive Image

Zowel voor als na de procedure kan je plaatsnemen in een relaxzetel of een salon. Er is ook de mogelijkheid om plaats te nemen aan een tafel. Neem gerust een boek, tijdschrift of laptop mee naar het ziekenhuis.

Cathlab 

Het cathlab is een onderzoeks- en behandelingsafdeling binnen de dienst cardiologie. Naast diagnosestelling (bv dmv een coronarografie), behandelen we hier vernauwde bloedvaten (dmv ballondilataties) met eventuele plaatsing van een stent.


Ook hartritmestoornissen brengen we in kaart in het cathlab. Behandelen doen we onder meer door een ablatie. Het cathlab is ook een acute afdeling, waar patiënten snel behandeld worden na een acuut hartinfarct. 

Responsive Image
De bijkomende beschikbaarheid van de hybride zaal laat toe om implantaties in een zeer steriele omgeving uit te voeren, wat het risico op infecties reduceert. Door de infrastructuur kunnen ook delicate operaties uitgevoerd worden waarbij de cardioloog en hartchirurg samenwerken.

Praktische info over jouw opname