Verpleegafdelingen

Laatste wijziging: 25 mei 2022
Er staat een groot team van enthousiaste verpleegkundigen klaar om je op te vangen op één van onze 4 verpleegafdelingen op campus Virga Jesse van het Jessa ziekenhuis in Hasselt of op onze afdeling in het Sint Franciscus Ziekenhuis in Heusden. Zij staan in voor de dagdagelijkse verzorging en helpen je tijdens een opname met alle problemen of vragen die je kan hebben. Samen met de cardiologen werken ze mee aan diverse procedures en klinische paden om kwaliteitsvolle zorg te kunnen bieden en deze te optimaliseren. Daarnaast kunnen jullie ook terecht komen bij onze collega's van cardiochirugie of bij het team van de kindercardioloog op pediatrie. In het Jessa ziekenhuis hebben we een onderscheid in de volgende cardiologie afdelingen.
Responsive Image
Responsive Image

A2

Dien je slechts een korte periode te blijven dan wordt je ontvangen door hoofdverpleegkundige Najate Oussaih en haar team van 12 verpleegkundigen op de afdeling A2 (tweede verdieping). Zij zijn te bereiken op het nummer:

B2

Aan de andere kant van de gang vindt je hoofdverpleegkundige Najate Oussaih. Zij wordt vergezeld door 23 verpleegkundigen en verzorgen de patiënten die opgenomen worden voor een langere periode. Je kan hen contacteren op onderstaande nummer.

Hartbewaking (ICCU)

Patiënten die een intensievere opvolging vereisen, komen terecht op de dienst hartbewaking (eveneens tweede verdieping). Onder leiding van Kris Duchateau voorziet een team van 27 verpleegkundigen de specifieke zorgen van een kleinere groep patiënten. Om hen te bereiken, kan je terecht op onderstaande nummer:

ICCU (secretariaat) 011 33 97 30

C4

Enkele opnames gebeuren door afdeling C4. Naast cardiologie fungeren zij ook als slaaplabo. Hoofdverpleegkundige Peter Weijen en zijn team ontvangen de patiënten op de vierde verdieping. Je kan hen bereiken op onderstaande nummer:

De algemene bezoekuren op onze afdelingen lopen van 9u-20u voor privé-kamers en van 14u-20u voor gemeenschappelijke kamers. Aangezien de patiënten van de hartbewaking meer rust nodig hebben, lopen de bezoekuren hier van 13u-13u30, van 15u30 tot 16u en van 19u-20u.
Responsive Image

Najate Oussaih

A2+B2

Responsive Image

Kris Duchateau    

ICCU

Responsive Image

Peter Weijen

C4