Holter

Laatste wijziging: 14 april 2022

Een holter kan voorgeschreven worden om hartritmestoornissen op te sporen die slechts af en toe optreden. Deze holter registreert het hartritme gedurende 24 uur tot maximaal 96 uur (ipv een eenmalige meting bij een standaard electrocardiogram).

 

Je hoeft hiervoor niet in het ziekenhuis te blijven. Voor dit onderzoek wordt er een afspraak gemaakt om het toestel aan te hangen. Een verpleegkundige kleeft 7 electrodes op het ontblote bovenlichaam waarop de kabels van het toestel worden aangesloten. Deze kabels zijn aangesloten op een klein apparaatje dat rond je middel bevestigd wordt in een klein tasje. Na activering van de holter mag je je terug aankleden en kan je terug naar huis gaan.

 

Thuis mag je zoveel mogelijk dagdagelijkse activiteiten blijven uitvoeren. Wel kan je niet douchen met het toestel en is het ook afgeraden om intensief te sporten. Door het zweten, kunnen de electroden namelijk los komen en zal er geen hartritme geregistreerd worden.

Responsive Image

Na de 24 uur (of max 96 uur) breng je de holter terug. De resultaten zullen uitvoerig geanalyseerd worden door de cardioloog en deze kan je nadien bespreken op raadpleging.

 

Downloads