Corona

Informatie voor patiënten, naasten en externe professionals

COVID-19 veiligheidsmaatregelen

Laatste wijziging: 27 juni 2022

Naar het ziekenhuis voor een onderzoek, ingreep of raadpleging

De strijd tegen de coronapandemie brengt voor ieder van ons nieuwe maatregelen mee. Een bezoek aan het ziekenhuis voor een onderzoek, raadpleging of ingreep ziet er tegenwoordig dan ook anders uit. Samen zorgen we ervoor dat dit volledig veilig kan verlopen, en dit zowel voor onze Covid-negatieve als Covid-positieve patiënten. We doen dit door volledig gescheiden patiëntenstromen te voorzien.

 

We geven je nu al graag wat informatie mee zodat je raadpleging, ingreep of onderzoek vlot kan verlopen: 

  • De deuren van het ziekenhuis openen om 6u45. Kom dus niet te vroeg naar het ziekenhuis. Kom maximum 10 minuten vóór je afspraak (tenzij anders vermeld in de dienst specifieke info). Zo hoef je niet met meerdere patiënten lange tijd in de wachtzaal te zitten. 

  • Kom liefst alleen naar het ziekenhuis en breng geen begeleider of kind(eren) mee. Enkel als noodzakelijk is, kan je beroep doen op een begeleider. Deze persoon is liefst een gezinslid of iemand uit de vertrouwde omgeving. 

Welke stappen volg ik bij aankomst in het ziekenhuis? 

We werken in het ziekenhuis met gescheiden (patiënten)stromen om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers op ieder ogenblik te kunnen garanderen. Doorloop bij aankomst in de inkomhal ons 4-stappenplan:

Je ontsmet je handen meteen bij aankomst in de inkomhal. Draag je handschoenen, dan doe je deze eerst uit. 
Responsive Image
Je krijgt bij aankomst een chirurgisch mondneusmasker, indien je dit nog niet draagt. Zet het masker op volgens de instructies (zie verder).
Responsive Image
Je schrijft je - in functie van je onderzoek, ingreep of raadpleging – in via de inschrijvingskiosk of rechtstreeks op de betreffende dienst vb. radiologie,….
Responsive Image
Heb je je ingeschreven via de inschrijvingskiosk? Ontsmet dan je handen opnieuw. Dit is nodig omdat je het scherm van de kiosk hebt aangeraakt.
Responsive Image
Je houdt tijdens het 4-stappenplan en je verdere bezoek steeds voldoende afstand (minimum 1,5 meter). Zo zorg je voor je eigen veiligheid en die van anderen. 
Responsive Image

Volg je raadpleging op via app ‘mynexuzhealth’ 

Je afspraken voor een raadpleging of onderzoek in het ziekenhuis kan je steeds inkijken via de app ‘mynexuzhealth’. Je gaat naar de play- of app-store op je gsm om deze app te downloaden. Om deze app te kunnen gebruiken, moet je je toestel eenmalig registreren. Dit kan via je computer.  

  1. Ga naar https://mynexuzhealth.be en meld je aan via CSAM. 
  2. Ga naar je profiel en vervolgens naar het tabblad App.
  3. Ga naar registreer uw toestel en volg de stappen.
  4. Geef in stap 3 de registratiecode in.
  5. Ga naar stap 4 om een QR-code te genereren. 
  6. Scan de QR-code.

Hoe zet ik mijn mondneusmasker correct (=veilig) op?