Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

Kinesitherapie in het ReGo

Laatste wijziging: 01 augustus 2022

Recent sloten ziekenfondsen en de beroepsverenigingen van kinesitherapeuten een nieuwe nationale overeenkomst (conventie) af. Daarin zijn de tarieven voor elk type behandeling vastgelegd, net als de terugbetaling door het ziekenfonds. Deze conventie is geldig voor 2022-2023.


Elke kinesitherapeut beslist zelf of die deze overeenkomst onderschrijft. Ruim 60% van de kinesitherapeuten in België hebben dat gedaan en houden zich aan deze officiële en vastgelegde tarieven. Dat maakt hen ‘geconventioneerde’ kinesitherapeuten. De overige 40 % is bijgevolg ‘gedeconventioneerd’. Dit betekent dat de kinesitherapeut zijn/haar tarieven vrij bepaalt. Ben je in behandeling bij een gedeconventioneerde kinesitherapeut, dan is het dus goed mogelijk dat die je bovenop het officiële tarief een supplement aanrekent. Hou er ook rekening mee dat het ziekenfonds 25% minder terugbetaalt voor behandelingen door gedeconventioneerde kinesitherapeuten.

In het Jessa Ziekenhuis zijn ALLE kinesitherapeuten van het ReGo(*) geconventioneerd. Zij rekenen dus GEEN supplementen aan voor de door hen geleverde behandelingen. Je geniet dus de maximale terugbetaling door het ziekenfonds. De situatie blijft dus ongewijzigd t.a.v. het verleden.

Heb je nog vragen, aarzel niet om jouw therapeut aan te spreken.
 

(*) ReGo is het Revalidatie en Gezondheidscentrum van Hartcentrum Hasselt. Meer info vind je op Revalidatie en begeleiding - Hartcentrum Hasselt.