REVAL Academy: Lezing prof. dr. Dominique Hansen

"Hoe trainingsintensiteit bepalen en voorschrijven in de cardiovasculaire revalidatie?" Officieel standpunt van de Secondary Prevention and Rehabilitation sectie van de European Association of Preventive Cardiology

 

 • vrijdag 5 maart 2021 
 • Online

 

Inhoud

In de cardiovasculaire revalidatie (inclusief in primaire en secundaire preventie) is de bepaling van de trainingsintensiteit tijdens uithoudings- en krachttraining van groot belang om een optimaal klinisch effect uit te lokken, maar ook om de medische veiligheid te bewaren. In 2013 werd daarom een eerste position statement van de European Association of Preventive Cardiology (onderdeel van de European Society of Cardiology) geformuleerd. Niettemin zijn er de laatste jaren nieuwe belangrijke wetenschappelijke inzichten verworven, waarvan een aantal niet meer in overeenstemming zijn met de huidige klinische praktijk. Daarom werd beslist om een nieuwe position statement uit te brengen. Hierin wordt in detail toegelicht welke de beste methoden zijn om de trainingsintensiteit tijdens uithoudings- en krachttraining in de cardiovasculaire revalidatie te bepalen. Dit laatste is dan ook het onderwerp van de lezing op 5 maart 2021 georganiseerd door het Jessa Ziekenhuis.

 

Dominique HansenProf. Dominique Hansen behaalde zijn doctoraat in 2009 aan de Vrije Universiteit Brussel met een proefschrift omtrent optimalisatie van trainingsmodaliteiten in de cardiovasculaire revalidatie. Momenteel is hij gewoon hoogleraar in de revalidatie en -inspanningsfysiologie bij cardiometabole ziekten aan Universiteit Hasselt, vice-decaan van de faculteit Revalidatiewetenschappen, en coördinator klinisch wetenschappelijk onderzoek bij Hart Centrum Hasselt. Hij is Fellow van de European Society of Cardiology, voorzitter van de EAPC (European Association of Preventive Cardiology) Secondary Prevention and Rehabilitation sectie, en (co-) auteur van ruim 130 peer-reviewed papers.

 

Programma

 • 18.00 uur: Start online aanmelden (mogelijkheid om in te loggen)
 • 18.30 uur: Start lezing
 • 19.30 uur: Einde lezing

 

Doelgroep

 • Revalidatieartsen, kinesitherapeuten, assistenten in opleiding

 

Praktisch

 • Datum & tijdstip: vrijdag 5 maart 2021 van 18.30 uur tot 19.30 uur
 • Locatie: online
 • Kostprijs: gratis (online inschrijven is verplicht)
 • Accreditatie Pro-Q-Kine: wordt aangevraagd
 • Accreditatie artsen: aangevraagd

 

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link.

 

Andere bijscholingen van REVAL academy: 

Contact

Jessa Ziekenhuis

Stadsomvaart 11, 3500 Hasselt, België

T: 011 33 55 11

Contact: Kim Bonné (paramedisch hoofd ReGo)

E: ...

www.jessazh.be

 

REVAL Academy UHasselt

Universiteit Hasselt School of Expert Education Private stichting

Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt, België

BE0564.782.696 - RPR Hasselt

T: 011 26 86 40 of 011 26 87 08

E: ...

www.uhasselt.be/SEE