dr. Olivier Ghekiere

dr. Olivier Ghekiere Niet geconventioneerd

Specialismen
Raadplegingsuren
Secretariaat: 011 33 55 55

 

Dr. Ghekiere promoveerde in 2001 aan de KU Leuven als arts, en behaalde zijn erkenning als radioloog in 2006 aan de UCL St.-Luc (prof. B. Vande Berg).

 

Hij specialiseerde zich verder in de cardiale beeldvorming en behaalde oa het LEVEL 1 en LEVEL 2 diploma van de American College of Cardiology (ACC) voor Coronary CT Angiography (CVCTA Education, San Francisco) en het LEVEL 1 Cardiovascular Magnetic Resonance diploma (Houston). In 2018 behaalde hij het Europees diploma voor Cardiovasculaire Radiologie (European Board of Cardiovascular Radiology).

 

Dr. Ghekiere werkt sinds januari 2015 op de dienst radiologie in het Jessa Ziekenhuis, met specifieke bekwaming in de cardiale beeldvorming (CT en MRI).

 

Tussen 2014 en 2017 combineerde hij zijn klinisch werk als radioloog met een doctoraatonderzoek in de cardiale CT en MR beeldvorming. Hij verdedigde in september 2017 zijn proefschrift “Contribution of Cross-sectional Imaging in the Work-up of Intermediate Coronary Artery Stenosis” (promotor prof. dr. Paul Dendale) en behaalde de graad van doctor in de medische wetenschappen aan de Doctoral School for Medecine & Life Sciences van de Universiteit Hasselt.

 

Sinds 2012 werkt hij actief mee aan de cardiologische begeleiding van de wielploegen Lotto-Belisol en Lotto-Soudal, en sinds 2017 bij de wielerploeg Telenet Fidea. Hij organiseerde in samenwerking met deze wielerploegen verschillende congressen over sportcardiologie in 2014, 2016 en 2017.  

 

Dr. Ghekiere is auteur van meer dan 20 wetenschappelijke publicaties in internationale tijdschriften en gaf talrijke wetenschappelijke presentaties over verschillende cardiale topics op nationale en internationale congressen (Radiological Society of North America, European Congress of Radiology, European Society of Cardiology, European Society of Cardiac Radiology, Journées Françaises de Radiologie). Sinds 2018 geeft hij ook gastcolleges aan de Universiteit Hasselt.

 

Hij behaalde een “magna cum laude” voor beste wetenschappelijke poster op het European Society of Cardiac Radiology (ESCR) congres in Barcelona 2012 en Milaan 2017, en op het Europees Congres voor Radiologie in Wenen 2019.

 

Huidige functies

 • Bestuurslid van de Belgische Vereniging voor Radiologie (BVR) sedert 2012.
 • Lid van de technisch geneeskundige Raad (TGR) van het RIZIV, Brussel sedert 2013.
 • Lid van het Belgian Medical Imaging Platform (BELMIP), FOD Volksgezondheid, Brussel sedert 2011.
 • Bestuurslid van de Belgische Vereniging van artsensyndicaten (BVAS) sedert 2015.

ma

di

wo

do

vr

za

vm

 

 

 

 

 

 

nm

 

 

 

 

 

 

 • Campus Virga Jesse
 • Campus Salvator
 • Campus St.-Ursula
 • Sint-Franciscusziekenhuis
 • Multi disciplinaire raadpleging
 • Privé raadpleging

Het telefoonnummer om een afspraak te maken en de locatie van de consultatie verschijnt als u op de symbooltjes in het rooster klikt. Bij twijfel kan u altijd terecht bij de collega’s van onze centrale raadplegingsbalie. Zij helpen u graag verder op 011 33 55 77 van 8u tot 18u45.