Digitale communicatie zorgverleners

Zorgverlenersportaal

Een zorgverlener – bv. een huisarts of een arts binnen een huisartsenpraktijk - kan via een beveiligde internetverbinding het patiëntendossier inkijken, inclusief de laboratorium-en radiologische onderzoeken.

De inzage tot de medische informatie van de patiënt blijft tot 3 jaar na het laatste contact met het Jessa Ziekenhuis mogelijk.

 

Merk op dat de patiënt de inzagerechten kan wijzigen waardoor u als huisarts en/of arts binnen een huisartsenpraktijk geen toegang hebt tot het patiëntendossier van desbetreffende patiënt.

 

Het zorgverlenersportaal is een internettoepassing waarbij de gebruiker enkel een webbrowser, internetverbinding en een account nodig heeft.

 

Klik hier om het zorgverlenersportaal te openen

 

Nieuwe zorgverlenersportaal gebruiker

U kan uw aanvraag indienen via de rubriek aanvraag zorgverlenersportaal

 

Elektronische post (Medimail - Hector - eHealthBox)

Medimail en Hector zijn beveiligde communicatiesystemen tussen het Jessa Ziekenhuis en de zorgverlener. Er worden dagelijks een 1200-tal verslagen verstuurd en dit maximaal  één uur na het valideren van het verslag.  Op voorwaarde dat de zorgverlener volgens onze gegevens een Medimail adres heeft of gekend is als Hectoriaan, kunnen de verslagen elektronisch verstuurd worden.

 

Welke medische informatie wordt via Medimail of Hector verstuurd?

  • Administratieve gegevens: het betreft meldingen (flash berichten) m.b.t. opname in en ontslag uit het ziekenhuis en in geval van overlijden van een patiënt.
  • Medisch technische resultaten: verslagen van radiologie, pathologische anatomie en nucleaire geneeskunde worden in Medidoc formaat verstuurd.
  • Medische verslaglegging: verslagen van klinische diensten kunnen verstuurd worden in volgende formaten: Medidoc, HealthOne en Omnisoft.
  • Laboresultaten: verslagen van labo kunnen verstuurd worden in volgende formaten: Medidoc, HealthOne, Medar, Medibase, Omnisoft, Prodoc en Windoc

 

Praktische informatie

Nieuwe Medimail of Hector gebruiker: U kan uw aanvraag indienen via de rubriek aanvraag elektronische post