Digitale communicatie zorgverleners

Zorgverlenersportaal

Een zorgverlener – bv. een huisarts of een arts binnen een huisartsenpraktijk - kan via een beveiligde internetverbinding het patiëntendossier inkijken, inclusief de laboratorium-en radiologische onderzoeken.

 

Omdat Jessa ziekenhuis ervoor heeft gekozen om met het medisch dossier KWS van NexuzHealth te werken, zijn alle patiëntresultaten via die weg ook raadpleegbaar.

 

Een toegang tot het mynexuzpro portaal kan je aanvragen via volgende URL: https://mynexuzpro.nexuzhealth.be/

 

Het beheer, de layout, alsook de toegang van de NexuzHealth Pro website/app ligt volledig bij Nexuzhealth voor alle vragen en/of opmerkingen kan je dus rechtstreeks bij hen terecht.

 

Voor patiënten is een gelijkaardige App besschikbaar. Merk op dat de patiënt de inzagerechten kan wijzigen waardoor je als huisarts en/of arts binnen een huisartsenpraktijk geen toegang hebt tot het patiëntendossier van desbetreffende patiënt.

 

Elektronische post via beveiligde elektronische brievenbus (eHealthBox)

Dagelijks verstuurt het Jessa Ziekenhuis meer dan 1000 verslagen/flashberichten via een beveiligd communicatiesysteem naar de eHealthBox van zorgverleners. Op voorwaarde dat de zorgverlener volgens onze gegevens over een geldig eHealth-certificaat beschikt en bij ons gekend/geregistreerd is als eHealthBox-ontvanger.

 

Welke informatie wordt door Jessa Ziekenhuis via de eHealthBox verstuurd?

  • Administratieve gegevens: het betreft meldingen (flashberichten) m.b.t. opname in en ontslag uit het ziekenhuis en in geval van overlijden van een patiënt.
  • Medisch technische resultaten: verslagen van radiologie, pathologische anatomie en nucleaire geneeskunde worden in Medidoc-formaat verstuurd.
  • Medische verslaglegging: verslagen van klinische diensten worden in Medidoc-formaat verstuurd.
  • Laboresultaten: verslagen van labo kunnen verstuurd worden in volgende formaten: Medidoc, HealthOne, Medar, Medibase, Omnisoft, Prodoc en Windoc

 

Praktische informatie

Nieuwe eHealthBox gebruiker: je kan je aanvraag indienen via de rubriek aanvraag elektronische post.