Raadplegingsgids volgens specialisme

De raadplegingsgids geeft een alfabetisch overzicht van alle specialismen en artsen in het Jessa Ziekenhuis.

U kan van al deze specialismen en artsen de raadplegingsuren bekijken en eventueel telefonisch een afspraak maken. U vindt de correcte contactgegevens onder het campusicoontje in het rooster. Bij twijfel kan u altijd terecht bij de collega’s van onze centrale raadplegingsbalie. Zij helpen u graag verder op 011 33 55 77 van 8u tot 18u45.

Om te zoeken op specialisme selecteert u de knop "Volgens specialisme". Om te zoeken op arts selecteert u de knop "Volgens arts"

Specialisme: Seksuologie

Raadplegingsuren:

 

De raadpleging seksuologie bestaat uit twee onderdelen: de consulten bij dr. Willems enerzijds, en de raadplegingen bij onze seksuologen, Kristel Mulders en Jolien Vander Elst, anderzijds.

 

Bij onze seksuologen kunnen mensen terecht die zich zorgen maken over hun seksuele beleving, functioneren en/of hun relatie. 

 

Waarvoor kan je bij ons terecht?

  • verschillen m.b.t. seksueel verlangen of verwachtingen binnen een koppel
  • erectiele moeilijkheden
  • moeilijkheden met opwinding 
  • premature ejaculatie - anorgasmie (en vertraagd orgasme)
  • dyspareunie (pijn tijdens het vrijen) 
  • vaginisme (ongewilde vaginale spiersamentrekkingen)
  • seksverslaving (en pornoverslaving)
  • angst of afkeer voor seksualiteit
  • seksualiteit en ziekte

 

De ervaring leert dat seksuele zorgen vaak een negatieve impact hebben op de levenskwaliteit van mensen, op de partner en op de kwaliteit van de relatie. In die zin zijn seksuele en relationele moeilijkheden vaak met elkaar verweven en kunnen seksuele zorgen de relatie uit evenwicht brengen.


Daarnaast kijken wij naar seksualiteit als een wisselwerking tussen partners en vinden wij het belangrijk om de partner steeds (vrijblijvend) uit te nodigen voor de gesprekken. Ongeacht je geslacht of geaardheid, leeftijd of relationele status: als je geconfronteerd wordt met een gemis of ontevredenheid binnen seksualiteit, kan je bij ons terecht. In de begeleiding die bestaat uit gesprekken, eventueel aangevuld met huiswerk en opdrachten — wordt er samen met jou en/of je partner gezocht naar een (opnieuw) bevredigend seksueel leven.

 

Op de raadpleging seksuologie kan je tijdens de weekdagen terecht bij Kristel Mulders of Jolien Vander Elst. Wanneer je hulpvraag het gevolg is van een oncologische problematiek, word je doorverwezen naar Kristel Mulders. In het andere geval, kom je terecht bij Jolien Vander Elst. 

 

Boek je afspraak

Wil je een afspraak? Dan kan je rechtstreeks contact opnemen via onderstaande telefoonnummers of het online aanvraagformulier invullen.

 

Kristel Mulders
Klinisch seksuoloog – Coördinator oncopsychologen
011 33 57 75

 

Jolien Vander Elst 
Klinisch psycholoog – Klinisch seksuoloog
011 33 57 65

___________________________________________

Zie ook: