Raadplegingsgids volgens specialisme

De raadplegingsgids geeft een alfabetisch overzicht van alle specialismen en artsen in het Jessa Ziekenhuis.

U kan van al deze specialismen en artsen de raadplegingsuren bekijken en eventueel telefonisch een afspraak maken. U vindt de correcte contactgegevens onder het campusicoontje in het rooster. Bij twijfel kan u altijd terecht bij de collega’s van onze centrale raadplegingsbalie. Zij helpen u graag verder op 011 33 55 77 van 8u tot 18u45.

Om te zoeken op specialisme selecteert u de knop "Volgens specialisme". Om te zoeken op arts selecteert u de knop "Volgens arts"

Specialisme: Kinder- & jeugdgeneeskunde

Artsen:

 

Raadplegingsuren:

 

cliniclowns De dienst pediatrie van het Jessa Ziekenhuis kiest voor een geïntegreerde aanpak van het zieke gehospitaliseerde kind.

 

Hiervoor is er een unieke organisatie uitgetekend met een intense samenwerking tussen de ouders, verpleegkundigen, kinderartsen, kinderpsychologe, orthopedagoge, kinderdiëtiste en kinderpsychiater. Alle teamleden bespreken dagelijks de patiënten en volgen de genezing op de voet.

De kinderen zijn opgenomen in een aangename afdeling, ontworpen en ingericht in nauwe samenwerking met de jeugdtekenacademie van de stad Hasselt. Dit project liep over twee jaar en is uitgegroeid tot een parel van creativiteit, die bekroond werd met de prijs "Burgemeester Meyers".

 

De afdeling is georganiseerd op een kindvriendelijke manier. Aan ouders wordt de mogelijkheid geboden om dag en nacht bij hun ziek kind te verblijven.Dagelijks zorgen pedagogisch medewerkers voor aangename activiteiten in de speelzaal. Indien nodig krijgen de kinderen individueel onderwijs. De ouders kunnen hun kind tot in het operatiekwartier begeleiden, erbij aanwezig zijn en het geruststellen tot het slaapt.

kinder en jeugdgeneeskunde 1 Naast algemene pediatrie profileert de dienst kinder- en jeugdgeneeskunde zich in specifieke subspecialisaties zoals zorg voor de pasgeborene, kinderallergologie, kinderlongziekten, voeding en maag en- darmziekten bij kinderen, kinderneurologie, groeistoornissen en kinderendocrinologie, suikerziekte, leer-en gedragsstoornissen, adoptieproblematiek, plasproblemen, wiegendoodonderzoek en slaapproblemen. 24 uur op 24 is er een kinderarts ter beschikking om urgenties onmiddellijk en adequaat op te vangen.

 

De kinderartsen staan ook in voor opleiding van assistenten kindergeneeskunde, studenten geneeskunde en studenten verpleegkunde waarbij het zieke kind steeds centraal staat.

 

Meer info vind je op onze kinderwebsite

 


Zie ook: