Secretariaat: 011 33 75 00

Secretariaat: 011 33 75 00 

 

Professor Dr. Gregory Sergeant specialiseerde zich in de algemene heelkunde na het behalen met grote onderscheiding van zijn diploma arts in 2004 aan de KULeuven.  Zijn opleiding tot chirurg combineerde hij met doctoraatsonderzoek naar het belang van circulerende tumorcellen bij pancreaskanker. Hij verdedigde in 2011 zijn proefschrift en behaalde de graad van doctor in de medische wetenschappen aan de KULeuven. Vervolgens specialiseerde hij zich verder in de lever-, pancreas en galwegenchirurgie en levertransplantatie aan het Universitair Ziekenhuis Leuven onder leiding van Prof. Topal en aan het Swiss HPB Center in Zürich onder leiding van Professor Clavien.

Na zijn terugkeer uit Zwitserland startte hij vanaf 1 September 2013 als abdominaal chirurg aan het Jessaziekenhuis.

 

Huidige functies

Dr. Sergeant en zijn team leggen zich vooral toe op de verdere uitbouw van de laparoscopische en complexe lever-, pancreas-en galwegenchirurgie in Limburg. Mede onder zijn impuls werden samenwerkingsakkoorden met het Sint-Franciscusziekenhuis (Heusden-Zolder) en AZ Vesalius (Tongeren) gesloten met het oog op centralisatie van de pancreaschirurgie in Limburg in het Jessa Ziekenhuis. Verregaande standardisatie en optimalisatie van multidisciplinaire zorgtrajecten in klinische paden hebben reeds geleid tot een duidelijke kwaliteitsverbetering, daling van de hospitalisatieduur en toename van de patiëntentevredenheid. Het multidisciplinair pancreascentrum Hasselt, lever-en galwegenkliniek worden in het najaar van 2015 officieel boven het doopvont gehouden.

 

In 2014 werd hij het jongste lid van de raad van bestuur van de belgische vereniging voor lever, pancreas-en galwegenchirurgie (BSHPBS).

 

Dr. Sergeant is auteur van meer dan 25 wetenschappelijke publicaties in gerenomeerde internationale tijdschriften en enkele hoofdstukken in gespecialiseerde handboeken.  Hij maakte deel uit van het wetenschappelijk comité van het congres van de Europese vereniging voor Lever, pancreas-en galwegenchirurgie (EAHPBA) in Manchester 2015. Hij hoopt ook het medisch onderzoek binnen de lever-, pancreas-en galwegenchirurgie aan het Jessaziekenhuis in samenwerking met het Limburgs Universitair Centrum te stimuleren. In juni 2015 kreeg hij een aanstelling als gastprofessor aan de UHasselt.

 

Specifieke interessegebieden

 • Laparoscopische en complexe leverchirurgie
 • Oncologische en benigne pancreaschirurgie
 • Laparoscopische galwegenchirurgie

 

Zie ook 

 

 

Raadpleging:

Afspraken: 011 33 55 77

 

De consultaties van dr. Sergeant vinden plaats op volgende locaties:

 • Jessa Ziekenhuis Campus Salvator
 • Jessa Ziekenhuis campus Virga Jesse

ma

di

wo

do

vr

za

vm

 

 

 

 

 

 

nm

 

 

 

 

 

 

 • Campus Virga Jesse
 • Campus Salvator
 • Campus St.-Ursula
 • Sint-Franciscusziekenhuis
 • Multi disciplinaire raadpleging
 • Privé raadpleging

Het telefoonnummer om een afspraak te maken en de locatie van de consultatie verschijnt als u op de symbooltjes in het rooster klikt. Bij twijfel kan u altijd terecht bij de collega’s van onze centrale raadplegingsbalie. Zij helpen u graag verder op 011 33 55 77 van 8u tot 18u45.