dr. Alexander  Van de Bruaene

dr. Alexander Van de Bruaene Geconventioneerd

Specialismen
Raadplegingsuren

Sinds september 2019 heeft dr. Alexander Van de Bruaene het cardiologenteam van het Hartcentrum Hasselt versterkt. Tijdens zijn opleiding heeft Van de Bruaene zich gespecialiseerd aan de University of Toronto (Canada) en volgde hij een Fellowship Congenital and Structural Cardiology. Hij deed er veel praktijkervaring op in een kliniek met specialisten die zich hoofdzakelijk met GUCH (Grown-Up with Congenital Heart defects) bezighouden.

 

Op woensdagnamiddag houdt Van de Bruaene raadpleging in het Jessa ziekenhuis voor volwassen met een aangeboren hartafwijking (Grown-Up with Congenital Heart disease - GUCH). Dit is een chronische conditie en vraagt levenslange opvolging. Het komt voor bij ongeveer 1 op 100 geboortes. In ons land zijn er momenteel meer dan 50.000 mensen met een GUCH. Door de medische vooruitgang en strikte opvolging van de aandoening, bereikt ongeveer 90% van de kinderen een volwassen leeftijd. Als we spreken van GUCH, spreken we doorgaans over problemen aan de kamers van het hart, de hartkleppen of de bloedvaten. Er wordt aangeraden om één tot drie keer per jaar op controle te gaan bij de cardioloog, afhankelijk van de ernst van de afwijking. 

 

Tevens onderdeel van zijn GUCH-raadpleging is het voorbereiden en begeleiden van zwangerschappen. Vrouwen met aangeboren hartafwijkingen kunnen namelijk de afwijking doorgeven aan de baby. De zwangerschap zorgt sowieso voor een enorme belasting van het hart. Dr. Van de Bruaene werkt hiervoor samen met de gynaecologen van het Jessa Ziekenhuis en voorziet samen met hen de opvolging en counselling, die al begint voor de zwangerschap. Dr. Van De Bruaene is ook in UZ Leuven actief. 

ma

di

wo

do

vr

za

vm

 

 

 

 

 

 

nm

 

 

 

 

 

 

  • Campus Virga Jesse
  • Campus Salvator
  • Campus St.-Ursula
  • Sint-Franciscusziekenhuis
  • Multi disciplinaire raadpleging
  • Privé raadpleging

Het telefoonnummer om een afspraak te maken en de locatie van de consultatie verschijnt als u op de symbooltjes in het rooster klikt. Bij twijfel kan u altijd terecht bij de collega’s van onze centrale raadplegingsbalie. Zij helpen u graag verder op 011 33 55 77 van 8u tot 18u45.