Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

Raadpleging of onderzoek

Laatste wijziging: 15 april 2022

Zolang de coronapandemie aanhoudt, blijft het Jessa Ziekenhuis COVID-19-patiënten opvangen. Daarom ziet ons verloop voor opnames en onderzoeken er anders uit. Concreet vragen we je om enkele richtlijnen te volgen.
 

Hieronder vind je de stappen om je raadpleging of onderzoek vlot te laten verlopen:

  • Kom niet te vroeg naar het ziekenhuis: maximum 10 minuten vóór je afspraak, tenzij de dienst waar je opgenomen wordt iets anders gezegd heeft. Zo hoef je niet met meerdere patiënten lange tijd in de wachtzaal te zitten. De stoelen in de wachtzaal staan verspreid opgesteld, met een veilige afstand van 1,5 m. Neem plaats en hou voldoende afstand. Zo blijft het veilig voor jezelf en anderen.
  • Kom alleen naar het ziekenhuis en breng geen kind(eren) mee. Enkel indien het strikt noodzakelijk is, is één begeleider toegelaten (liefst een gezinslid of iemand uit je vaste omgeving). Voor meer informatie rond het meebrengen van een begeleider, klik hier.

  • Word je opgenomen in het ziekenhuis of onderga je een ingreep die niet onder lokale verdoving kan? Dan wordt er een afspraak ingepland om je te testen op COVID-19 (pre-opname-screening).

 

Welke stappen volg ik bij aankomst in het ziekenhuis?

We werken in het ziekenhuis met gescheiden (patiënten)stromen om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers op ieder ogenblik te kunnen garanderen. Volg bij aankomst in de inkomhal ons 4-stappenplan:

 

  1. Je ontsmet je handen meteen bij aankomst in de inkomhal. Draag je handschoenen, dan doe je deze eerst uit. Alcoholgel beschadigt namelijk je handschoenen, waardoor je minder goed beschermd bent.
  2. Je krijgt een chirurgisch mondneusmasker indien je er nog geen hebt en zet dit op volgens de instructies
  3. Je schrijft je - in functie van je onderzoek, ingreep of raadpleging – via de inschrijvingskiosk in of rechtstreeks op de betreffende dienst, vb. radiologie, ...
  4. Heb je je ingeschreven via de inschrijvingskiosk? Ontsmet dan je handen opnieuw. Dit is nodig omdat je het scherm van de kiosk hebt aangeraakt 

 

Je houdt tijdens het 4-stappenplan en je verdere bezoek steeds voldoende afstand (minimum 1,5 meter). Zo zorg je voor je eigen veiligheid en die van anderen. 

 

Volg je afspraak op via app ‘Mynexuzhealth’ 

Je afspraken voor een raadpleging of onderzoek in het ziekenhuis kan je steeds inkijken via Mynexuzhealth.