Raadpleging en onderzoek

Zolang de pandemie aanhoudt, blijft het Jessa Ziekenhuis COVID-19-patiënten opvangen. Daarom ziet ons verloop voor opnames en onderzoeken er anders uit. Concreet vragen we je om enkele richtlijnen te volgen.

 

Hieronder vind je de stappen om je raadpleging of onderzoek vlot te laten verlopen:

 • De deuren van het ziekenhuis openen om 6u45. Dit is ook het startuur van de opnamedienst. Mogen we daarom vragen om je niet reeds om 6u30 te laten aanmelden aan de inkom om zo om 6u45 op de afdelingen te zijn. Kom dus niet te vroeg naar het ziekenhuis. Kom maximum 10 minuten vóór je afspraak (tenzij anders vermeld in de dienst specifieke info). Zo hoef je niet met meerdere patiënten langere tijd in de wachtzaal te zitten. De stoelen in de wachtzaal staan verspreid opgesteld, met een veilige afstand van 1,5 m. Neem plaats met respect voor social distancing. Zo blijft het veilig voor jezelf en anderen.

 • Kom alleen naar het ziekenhuis en breng geen begeleider of kind(eren) mee. Begeleiding is dus NIET toegestaan behalve in uitzonderlijke gevallen.
 • Word je opgenomen in het ziekenhuis of onderga je een ingreep die niet onder lokale verdoving kan? Dan wordt er een afspraak ingepland om je te testen op COVID-19 (pre-opnamescreening).
 • Klik hier om na te gaan welke activiteiten momenteel nog doorgaan in het ziekenhuis.

 

Welke stappen volg ik bij aankomst in het ziekenhuis?

We werken in het ziekenhuis met gescheiden (patiënten)stromen om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers op ieder ogenblik te kunnen garanderen. Volg bij aankomst in de inkomhal ons 4-stappenplan:

 

 1. Je ontsmet je handen meteen bij aankomst in de inkomhal. Draag je handschoenen, dan doe je deze eerst uit. Alcoholgel beschadigt namelijk je handschoenen, waardoor je minder goed beschermd bent.
 2. Je krijgt een chirurgisch mondneusmasker indien je er nog geen hebt en zet dit op volgens de instructies
 3. Je schrijft je - in functie van je onderzoek, ingreep of raadpleging – via de inschrijvingskiosk in of rechtstreeks op de betreffende dienst, vb. radiologie, ...
 4. Heb je je ingeschreven via de inschrijvingskiosk?  Ontsmet dan je handen opnieuw. Dit is nodig omdat je het scherm van de kiosk hebt aangeraakt 

 

Je houdt tijdens het 4-stappenplan en je verdere bezoek steeds voldoende afstand (minimum 1,5 meter). Zo zorg je voor je eigen veiligheid en die van anderen. 

 

Volg je afspraak op via app ‘mynexuzhealth’ 

Je afspraken voor een raadpleging of onderzoek in het ziekenhuis kan je steeds inkijken via de app ‘mynexuzhealth’. Je gaat naar Google Play of de App Store op je smartphone om deze app te downloaden. Om deze app te kunnen gebruiken, moet je je toestel eenmalig registreren. Dit kan via je computer:

  

 • Ga naar https://mynexuzhealth.be en meld je aan via CSAM. 
 • Ga naar je profiel en vervolgens naar het tabblad App.
 • Ga naar registreer uw toestel en volg de stappen
 • Geef in stap 3 de registratiecode in.
 • Ga naar stap 4 om een QR-code te genereren. 
 • Scan de QR-code.

 

Of bekijk onderstaand instructiefilmpje: