Raadpleging en onderzoek

De strijd tegen het coronavirus brengt voor ieder van ons nieuwe maatregelen mee. Een bezoek aan het ziekenhuis voor een onderzoek, raadpleging of ingreep ziet er tegenwoordig dan ook anders uit. Hieronder vind je enkele stappen om je raadpleging, ingreep of onderzoek vlot te laten verlopen:

 

 • Kom niet te vroeg naar het ziekenhuis (maximum 10 minuten vóór je afspraak). Zo hoef je niet met meerdere patiënten lange tijd in de wachtzaal te zitten. De stoelen in de wachtzaal staan verspreid opgesteld, met een veilige afstand van 1,5 m. Neem plaats en hou voldoende afstand. Zo blijft het veilig voor jezelf en anderen.
 • Je mag 1 begeleider meebrengen, liefst een gezinslid of iemand uit je vaste omgeving. Indien we merken dat de veilige afstand (1,5 m) niet voldoende kan gerespecteerd worden, vragen we de begeleider om buiten het ziekenhuis te wachten. De begeleider draagt een zelf meegebracht mondneusmasker. Vertoont je vaste begeleider coronasymptomen? Dan kan hij of zij je niet naar het ziekenhuis begeleiden, gelet op het risico voor besmetting.

 

Welke stappen volg ik bij aankomst in het ziekenhuis?

We werken in het ziekenhuis met gescheiden (patiënten)stromen om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers op ieder ogenblik te kunnen garanderen. Volg bij aankomst in de inkomhal ons 4-stappenplan:

 

 1. Je ontsmet je handen meteen bij aankomst in de inkomhal. Draag je handschoenen, dan doe je deze eerst uit. Alcoholgel beschadigt namelijk je handschoenen, waardoor je minder goed beschermd bent.
 2. Je krijgt een chirurgisch mondneusmasker indien je er nog geen hebt en zet dit op volgens de instructies
 3. Je schrijft je - in functie van je onderzoek, ingreep of raadpleging – via de inschrijvingskiosk in of rechtstreeks op de betreffende dienst, vb. radiologie, ...
 4. Heb je je ingeschreven via de inschrijvingskiosk?  Ontsmet dan je handen opnieuw. Dit is nodig omdat je het scherm van de kiosk hebt aangeraakt 

 

Je houdt tijdens het 4-stappenplan en je verdere bezoek steeds voldoende afstand (minimum 1,5 meter). Zo zorg je voor je eigen veiligheid en die van anderen. 

 

Volg je raadpleging op via app ‘mynexuzhealth’ 

Je afspraken voor een raadpleging of onderzoek in het ziekenhuis kan je steeds inkijken via de app ‘mynexuzhealth’. Je gaat naar Google Play of de App Store op je smartphone om deze app te downloaden. Om deze app te kunnen gebruiken, moet je je toestel eenmalig registreren. Dit kan via je computer:

  

 • Ga naar https://mynexuzhealth.be en meld je aan via CSAM. 
 • Ga naar je profiel en vervolgens naar het tabblad App.
 • Ga naar registreer uw toestel en volg de stappen
 • Geef in stap 3 de registratiecode in.
 • Ga naar stap 4 om een QR-code te genereren. 
 • Scan de QR-code.

 

Of bekijk onderstaand instructiefilmpje: