Levensbeschouwelijke hulpverlening

Een opname in het ziekenhuis kan vragen van christelijke of levensbeschouwelijke aard oproepen. Zoek je steun in je geloof of overtuiging, ben je op zoek naar de zin van het leven of zit je met verdriet, pijn, onmacht… dan kan je terecht bij de pastorale en morele dienst. Mocht je dit willen, kan je ook beroep doen op een contactpersoon van een andere levensovertuiging.


Je kan hen rechtstreeks contacteren, of een verpleegkundige op de afdeling aanspreken.  Uiteraard kan je ook het keuzeformulier in de algemene onthaalbrochure invullen.

 

De levensbeschouwelijke dienstverlening staat open voor revalidanten en patiënten, familieleden en bezoekers van het ziekenhuis. Al onze medewerkers zijn gebonden door het beroepsgeheim. Je gesprekken met hen zijn dus steeds vertrouwelijk.

 

Pastorale dienst

De pastorale dienst op campus Sint Ursula bestaat uit 1 vrouwelijke pastor. Ze belijdt het katholieke geloof, maar staat open voor iedere geloofsovertuiging. Als pastor wil zij mee op weg gaan met het levensverhaal van zoekende gelovige mensen en steun bieden bij het ziekteproces door gesprekken en rituelen. Als gewenst, brengt de pastor je de communie op de kamer of gaat zij voor in een ziekenzegen als moment van bemoediging voor patiënt en familie.

 

Op het tweede verdiep van campus Sint Ursula is een kapel die altijd open is en je een plaats biedt om tot rust te komen, stilte, gebed.

 

Eucharistie-en gebedsvieringen

Alle weekdagen is er een eucharistie om 11u30 in de kapel op de tweede verdieping.
Op zaterdag is er een eucharistieviering om 17u in de kapel op de tweede verdieping.
Op zondag is er een eucharistieviering om 10u in de kapel op de tweede verdieping.

 

Communie

Dagelijks op de kamer (op aanvraag)

 

Meer informatie

Petra De Smet:
Aanwezig op de campus op maandag en dinsdag
Te bereiken op 013 55 06 44
...