Jouw opname

Zolang er geen vaccin is, blijft het Jessa Ziekenhuis Covid-19-patiënten opvangen. Daarom ziet ons verloop voor opnames en onderzoeken er anders uit. Concreet vragen we je om enkele richtlijnen te volgen.

 

Hieronder vind je de stappen om je ingreep vlot te laten verlopen:

 • Kom niet te vroeg naar het ziekenhuis: maximum 10 minuten vóór je afspraak, tenzij de dienst waar je opgenomen wordt iets anders gezegd heeft. Zo hoef je niet met meerdere patiënten lange tijd in de wachtzaal te zitten. De stoelen in de wachtzaal staan verspreid opgesteld, met een veilige afstand van 1,5 m. Neem plaats en hou voldoende afstand. Zo blijft het veilig voor jezelf en anderen.
 • Bij voorkeur kom je alleen. Je mag als nodig 1 begeleider meebrengen, liefst een gezinslid of iemand uit je vaste bubbel (tenzij anders vermeld in de dienst-specifieke info). Indien we merken dat de veilige afstand (1,5 m) niet voldoende kan gerespecteerd worden, vragen we de begeleider om buiten het ziekenhuis te wachten. De begeleider draagt een zelf meegebracht mondneusmasker. Vertoont je begeleider coronasymptomen of verblijft deze persoon momenteel in quarantaine door nauw contact met iemand die Covid positief is? Dan kan je begeleider je niet naar het ziekenhuis vergezellen, gelet op het risico voor besmetting.
 • Word je opgenomen in het ziekenhuis of onderga je een ingreep die niet onder lokale verdoving kan? Dan wordt er een afspraak ingepland om je te testen op Covid-19 (pre-opname screening).
 • Klik hier om na te gaan welke activiteiten momenteel nog doorgaan in het ziekenhuis.

 

Welke stappen volg ik bij aankomst in het ziekenhuis?

We werken in het ziekenhuis met gescheiden (patiënten)stromen om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers op ieder ogenblik te kunnen garanderen. Volg bij aankomst in de inkomhal ons 4-stappenplan:

 1. Je ontsmet je handen meteen bij aankomst in de inkomhal. Draag je handschoenen, dan doe je deze eerst uit. Alcoholgel beschadigt namelijk je handschoenen, waardoor je minder goed beschermd bent.
 2. Je krijgt een chirurgisch mondneusmasker indien je er nog geen hebt en zet dit op volgens de instructies
 3. Je schrijft je - in functie van je ingreep– via de inschrijvingskiosk in of rechtstreeks op de betreffende dienst, bv. radiologie, ….
 4. Heb je je ingeschreven via de inschrijvingskiosk? Ontsmet dan je handen opnieuw. Dit is nodig omdat je het scherm van de kiosk hebt aangeraakt.

 

Je houdt tijdens het 4-stappenplan en je verdere bezoek steeds voldoende afstand (minimum 1,5 meter). Zo zorg je voor je eigen veiligheid en die van anderen. 

 

Je pre-opname screening

Om zorgverleners en patiënten te beschermen, wordt een preopname Covid-19 screening georganiseerd op campus Salvator (Kasteelgebouw) zodat de juiste maatregelen genomen kunnen worden voor, tijdens en na de behandeling.

Lees er hier alles over.

 

Volg je afspraak op via app ‘mynexuzhealth’ 

Je afspraken voor een ingreep in het ziekenhuis kan je steeds inkijken via de app ‘mynexuzhealth’. Je gaat naar Google Play of de App Store op je smartphone om deze app te downloaden. Om deze app te kunnen gebruiken, moet je je toestel eenmalig registreren. Dit kan via je computer: 

 

 1. Ga naar https://mynexuzhealth.be en meld je aan via CSAM. 
 2. Ga naar je profiel en vervolgens naar het tabblad App.
 3. Ga naar registreer uw toestel en volg de stappen
 4. Geef in stap 3 de registratiecode in.
 5. Ga naar stap 4 om een QR-code te genereren. 
 6. Scan de QR-code.

 

Of bekijk onderstaand instructiefilmpje: