Een afspraak in het ziekenhuis

Maak je afspraak

Contacteer onze algemene afsprakenbalie op het nummer 011 33 55 77.

Klik hier om na te gaan welke activiteiten momenteel nog doorgaan in het ziekenhuis.

 

Voor je afspraak

De arts of het secretariaat contacteert alle patiënten vóór hun afspraak. In dit gesprek komen de volgende onderwerpen aan bod:

 

 1. Je wordt gevraagd of je symptomen van het coronavirus COVID-19 vertoont. Mocht dit wel het geval zijn, wordt de afspraak opnieuw ingepland op een latere datum of verschoven naar een moment in de agenda specifiek ingericht om (mogelijke) COVID-19-patiënten op te vangen
 2. De arts of het secretariaat zal je informeren over alle veiligheidsmaatregelen. In de eerste periode gebeurt dit telefonisch, later per mail, brief of via app.

 

Een dag voor je afspraak ontvang je een sms waar alle veiligheidsmaatregelen nog een keer voor je opgesomd worden. Je vindt deze informatie ook hier terug.

 

Volg je afspraken op via de ‘mynexuzhealth’-app

Je afspraken voor een raadpleging, ingreep of onderzoek in het ziekenhuis kan je steeds inkijken via de app ‘mynexuzhealth’. Je gaat naar Google Play of de App Store op je smartphone om deze app te downloaden.

 

  1. Start de app op je smartphone en kies om je registratiescherm voor ‘Persoonlijke computer’.
  2. Om deze app te kunnen gebruiken, moet je je toestel eenmalig registreren via je computer.  Ga naar https://mynexuzhealth.be en meld je aan via ‘CSAM’. 
  3. Ga naar je profiel en vervolgens naar het tabblad ‘App’.
  4. Ga naar registreer jouw toestel en klik op volgende.
  5. Kies een pincode om altijd makkelijk en veilig in te loggen op je smartphone.
  6. Vul de registratiecode in die op je smartphone wordt weergegeven.
   en kies een naam voor je smartphone vb. je voornaam.
  7. Scan de QR-code op je smartphone. 
  8. Geef de pincode in die je hebt gekozen (in stap 5).

 

Of bekijk onderstaand instructiefilmpje:

 

De dag van je afspraak

Hiervoor verwijzen we je graag naar de rubrieken raadpleging en onderzoek en opnames.

 

Je komt bij voorkeur alleen naar je afspraak. Alleen in uitzonderlijke gevallen mag je 1 begeleider meebrengen, liefst een gezinslid of iemand uit je vaste bubbel (tenzij anders vermeld in de dienst specifieke info). Bekijk hier de nodige voorwaarden waaraan je dan moet voldoen om ieders veiligheid te garanderen.

 

De inkomhal op onze campussen is sinds de COVID-pandemie geopend vanaf 6u45 (voorheen was dit 6u30). Dit is ook het startuur van de opnamedienst. Mogen we daarom vragen om je niet reeds om 6u30 te laten aanmelden aan de inkom om zo om 6u45 op de afdelingen te zijn. Je kan immers pas om 6u45, na controle aan de inkom, het ziekenhuis betreden. De opnamedienst zet momenteel maximaal in op de invoering van een gefractioneerd opnamebeleid voor hospitalisaties om zo tot een efficiëntere bedplanning te komen en af te stappen van het standaard opname-uur dat meestal 7 uur is.