Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

Medisch directeur Dirk Ramaekers voltijds naar commissariaat corona

Prof. dr. Dirk Ramaekers, medisch directeur bij Jessa, zet de stap om voltijds voor het Commissariaat Corona te gaan werken. Als hoofd van de Task Force Vaccinatiestrategie is zijn opdracht niet te combineren met zijn taken als medisch directeur binnen Jessa en neemt hij afscheid van ons huis vanaf 1 maart. De raad van bestuur bespreekt in samenspraak met de medische raad de opvolging.

 

Prof. dr. Ramaekers startte in februari 2015 als medisch directeur in het Jessa Ziekenhuis. Medio november vorig jaar, kwam hij aan het hoofd van de Taskforce ‘Operationalisering COVID-19 vaccinatiestrategie’. Vandaag kiest hij in het verlengde daarvan er voor om zich verder maximaal toe te leggen op de ondersteuning van het beleid inzake de COVID-19 pandemie, een gezondheidscrisis zonder voorgaande.

 

Roel Cleenders, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Uiteraard zijn we fier en blij voor hem dat hij deze kans krijgt. We danken hem voor de deskundigheid waarmee hij zijn taken bij Jessa gedurende de voorbije 6 jaren heeft volbracht en wensen hem alle succes toe met deze nieuwe en belangrijke uitdaging.”

 

Prof. dr. Dirk Ramaekers: “Ik heb de voorbije 6 jaren zeer graag voor Jessa gewerkt, om verschillende redenen: in de eerste plaats omdat ik mocht samenwerken met een bijzonder professioneel team van artsen, verpleegkundigen en heel wat andere medewerkers. Ik bewonder hen enorm voor de manier waarop zij elke dag hun job doen. Niet in het minst het voorbije jaar, in COVID-tijd. Ik wil hen daar zeer oprecht voor bedanken. Daarnaast ben ik Jessa zeer erkentelijk voor de opportuniteiten die ik kreeg. Ook mijn collega-directieleden wens ik alle succes toe met de vele uitdagingen die er nog zullen volgen.”

 

De Raad van Bestuur zal de komende dagen in samenspraak met de medische raad de opvolging van prof. dr. Ramaekers bespreken.

 

Over Jessa

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt telt 3 zorgcampussen: campus Virga Jesse en campus Salvator (beiden gelegen in Hasselt) en revalidatiecampus Sint-Ursula (Herk-de-Stad). In een 4de campus op Ekkelgarden bevindt zich het centraal Magazijn en de Centrale Sterilisatie-Afdeling. Jessa maakt deel uit van het ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg, samen met Sint-Trudo Ziekenhuis (St.-Truiden), Sint-Franciscus Ziekenhuis (Heusden-Zolder) en az Vesalius (Tongeren).