Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

Koning en koningin bezoeken Jessa

Bijzonder nieuws uit Laken! Ons koningspaar wil graag kennismaken met artsen en medewerkers van Jessa. Met hun bezoek aan campus Salvator, één van de 3 zorgcampussen van Jessa, willen de koning en de koningin hun bijzondere appreciatie uitdrukken voor de doorgedreven inspanningen van het zorgpersoneel in deze aanhoudende corona-pandemie. De ontmoeting zal plaatsvinden op woensdag 19 mei, tussen 14u30 en 16u.

 

Het programma (°) ziet er als volgt uit:

 

 • 14u30: Ontvangst door Roel Cleenders, voorzitter Raad van bestuur Jessa, Jos Lantmeeters, provinciegouverneur en Steven Vandeput, burgemeester van Hasselt (hoofdingang)
 • 14u35: Beknopte voorstelling van onze werking in de voorbije COVID-periode (bezoekerscafetaria)
 • 14u55: Uitgebreide kennismaking met diverse artsen en medewerkers, zowel uit de verpleegafdelingen (COVID- en niet-COVID) als uit de ondersteunende diensten (ontmoetingsruimte P0)
 • 15u50: Ondertekening gulden boek
 • 15u55: Voorstelling van onze Babbelbank
 • 16u00: Afscheid

(°) de timing kan licht afwijken

 

Om dit bezoek zo corona-proof te laten verlopen, verkiest het vorstenpaar om de verplaatsingen in het ziekenhuis te beperken tot een minimum. De koning en de koningin zullen met een aantal artsen en medewerkers spreken over hun aandeel in de strijd tegen de corona-pandemie.

 

Algemeen directeur Yves Breysem: “We zijn uitermate vereerd dat onze vorsten Jessa hebben uitgekozen voor een bezoek. Het komt bovendien op een zeer goed moment voor onze artsen en zorgverleners. Het zet hun langdurige inspanningen in de verf. Een boost die we nodig zullen hebben, want, gezien de aangekondigde versoepelingen, staan er ons nog heel wat zware weken te wachten.”

 

Op de Facebookpagina van het Jessa Ziekenhuis zal het bezoek live te volgen zijn.

 

PRAKTISCHE INFO VANWEGE HET PALEIS: GEEN TOEGANG ZONDER PERSKAART – PLAATSEN ZIJN BEPERKT

Verplichte accreditatie voor 17/05/2021 – 12:00 – ENKEL via cpa2@kppr.be met vermelding van:

 • Naam, voornaam
 • Officiële perskaart Nr. 2
 • Geboortedatum
 • Nummerplaat van het voertuig
 • Media

 

Over Jessa

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt telt 3 zorgcampussen: campus Virga Jesse en campus Salvator (beiden gelegen in Hasselt) en revalidatiecampus Sint-Ursula (Herk-de-Stad). In een 4 de campus op Ekkelgarden bevindt zich het centraal Magazijn en de Centrale Sterilisatie Afdeling. Jessa maakt deel uit van het ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg, samen met Sint-Trudo Ziekenhuis (St.- Truiden), Sint-Franciscus Ziekenhuis (Heusden-Zolder) en az Vesalius (Tongeren).