Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

Jessa verstrengt bezoekbeleid vanaf 10 januari

Vanaf maandag verandert Jessa haar bezoekbeleid. Vandaag is nog 1 vaste bezoeker per 2 dagen toegelaten, na het weekend verandert dat naar 1 vaste bezoeker per 5 dagen. “Gezien de enorme besmettelijkheid van de omikronvariant, moeten we helaas verstrengen. We doen dit niet van harte, integendeel, maar het virus dwingt ons om te anticiperen op de dramatische stijging van het aantal besmettingen. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat onze patiënten in de meest veilige omstandigheden verzorgd kunnen worden door onze medewerkers en artsen”, zegt algemeen directeur Yves Breysem.

Ook medisch directeur dr. Jos Vandekerkhof reageert: “De cijfers zijn zeer onrustwekkend en we zijn erg bezorgd. We kiezen voor een pro-actieve aanpak, want in de huidige omstandigheden moeten we echt corona-outbreaks vermijden, zowel onder de patiënten als onder ons personeel.”


Volgens de geldende richtlijnen van de overheid kunnen patiënten beperkt bezoek ontvangen in het ziekenhuis. De bezoekregeling is zó uitgewerkt dat de veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers gegarandeerd is.


Hierbij de algemene richtlijn die vanaf maandag van kracht wordt:

> Bezoek is om de 5 dagen mogelijk (ook op dag van opname).
> Per opname is er 1 vaste bezoeker toegelaten (kinderen tellen mee als bezoeker).
> Het bezoek duurt maximum 1 uur.
> In meer persoonskamers is gelijktijdig bezoek voor meerdere patiënten niet mogelijk.

Er zijn wel een aantal dienst-specifieke uitzonderingen. Reeds ingeboekte bezoeken kunnen wel nog doorgaan.

Voor alle corona-gerelateerde info, surf naar onze deelsite.