Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

Jessa en UHasselt zoeken testpersonen voor nieuw app ter preventie van hart- en vaatziekten

In het hartrevalidatiecentrum ReGO van het Jessa Ziekenhuis In Hasselt wordt op korte termijn een nieuw app uitgetest om patiënten met een verhoogd risicio op hart- en vaatziekten vanop afstand te monitoren en te volgen. De nieuwe app zal later de centrale toepassing worden voor een grootschalig onderzoek dat uitgerold wordt in 6 Europese landen. Voor dit project, dat de steun krijgt van de Europese Associatie voor Preventieve Cardiologie, zijn Jessa en UHasselt op zoek naar 30-tal testpersonen.

 

‘CoroPrevention’: zo heet het grootschalig internationaal en wetenschappelijk project waar het allemaal om draait. De studie vloeit voort uit eerder onderzoekswerk en waarbij de focus ook nu weer ligt op telerevalidatie bij hart- en vaatziekten. UHasselt en het Jessa Ziekenhuis in Hasselt krijgen een voortrekkersrol in dit project. Met name in het ontwikkelen en uittesten van een smartphone- applicatie, die centraal zal staan in dit nieuwe gepersonaliseerd revalidatie- en preventieprogramma. In het hartrevalidatiecentrum ReGO van het Jessa Ziekenhuis zal de app in de komende 2 weken als eerste in Europe getest worden.

 

Prof. Karin Coninx, UHasselt: “Dit zijn ‘labtesten’ waarbij we de designs aftoetsen op o.a. verstaanbaarheid. Op dat moment krijgt de patiënt de app nog niet mee naar huis. Dat zal wel gebeuren vanaf mei, juni. We gaan vervolgens quasi naadloos over van usability testing op de echte app, naar het testen van de ervaringen op medisch vlak.”

 

Het project zit dus in een laatste stadium en zal eind 2021 in 6 Europese landen uitgerold worden. De experten programmeren op dit moment de laatste onderdelen van de app die als eerste in Europa zal worden uitgetest in het hartrevalidatiecentrum ReGo van het Jessa ziekenhuis. De tool zal effectief klaar zijn voor gebruik in september, om hem tegen eind 2021 bij Jessa te kunnen gebruiken voor de revalidatietrajecten.

 

Prof. dr. Paul Dendale, diensthoofd cardiologie Jessa: “Het lijkt misschien wat voorbarig om hierover nu al te communiceren, maar dat is het zeker niet. We hebben immers patiënten, testpersonen nodig om dit belangrijke project te doen slagen. We hopen dus dat de patiënten dit lezen en dat ze straks enthousiast zijn als we om hun medewerking vragen.”

 

Wie interesse heeft om deel te nemen kan zich hier inschrijven

 

Dit project is het resultaat van een intensieve samenwerking door medisch specialisten van Jessa en IT-experts van de Universiteit Hasselt. Het project wordt ondersteund door de Europese Associatie voor Preventieve Cardiologie.