Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

Jessa en Herkenrode Huisartsenkring zetten samen schouders onder grotere testcapaciteit voor reizigers

Reizen binnen Europa wordt weer grotendeels mogelijk, ook voor wie nog niet (volledig) gevaccineerd is en een negatieve PCR-test moet voorleggen. Het erkende testcentrum van de Herkenrode Huisartsenkring (Hasselt) treft, samen met Jessa, de nodige voorbereidingen om de toename van aanvragen zo vlot en veilig mogelijk op te vangen.

 

Hoe kan je een PCR-test aanvragen?

Wie een negatieve PCR-test nodig heeft in het kader van een reis, kan vanaf 28 juni een code (de zogenaamde CTPC-code) aanvragen via www.mijngezondheid.belgie.be. Met deze CTPC-code kan je een afspraak maken bij het gewenste testcentrum voor de afname van een COVID-wisser voor een buitenlandse reis. Het vastleggen van deze afspraak kan enkel digitaal, niet telefonisch. Hoe je dit precies doet, vind je terug op www.mijngezondheid.belgie.be. Ook de reizigers terugkerend uit een rode zone kunnen eveneens met een code zelf een PCR-test boeken.

 

Testcentrum Huisartsenwachtpost Hasselt

Het testcentrum van Hasselt bevindt zich in Huis 9 rechts van het Jessa Ziekenhuis (adres: Stadsomvaart 9, 3500 Hasselt). Je kan er dagelijks terecht van 8u tot 20u. 

Opgelet:

  • Zorg steeds dat je een afspraak boekt voor je langs komt. 
  • Kom je met de wagen? Parkeer je dan op één van de publieke parkings van Hasselt.
    • Parking Luikerpoort (250 plaatsen), inrit via Welvaartstraat, 3500 Hasselt
    • Parking Tweetorenwijk (506 plaatsen), inrit via Capucienenstraat , 3500 Hasselt
    • Parking achter CCHA (420 plaatsen), inrit via Kunstlaan, 3500 Hasselt
  • De parking van het Jessa Ziekenhuis kan niet gebruikt worden voor een bezoek aan het testcentrum. 

 

Scheiding van patiëntenstromen

Om alles op een veilige manier te laten verlopen (we willen niet dat gezonde reizigers in dezelfde wachtrij staan als symptomatische patiënten), zullen de patiëntenstromen opgesplitst worden. We voorzien specifieke tijdsblokken voor zieke of symptomatische patiënten. Zij zullen, zoals nu ook al het geval is, via hun huisarts een code ontvangen.