Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

Jessa eert slachtoffers Pukkelpop met PKP-vlag

Van 17 t.e.m. 20 augustus hangt Jessa een Pukkelpopvlag uit op de plek waar op 18 augustus 2011 heel veel vrienden en families bange uren doorbrachten: de spoeddienst van campus Virga Jessa.

 


 

Yves Breysem, algemeen directeur: “Tien jaar geleden voltrok zich het ondenkbare. Een zware storm maakte een abrupt einde aan het leven van 5 jonge festivalgangers. Ruim 140 anderen raakten gewond. Als goede partner van PKP wil Jessa haar steun betuigen aan alle slachtoffers en hun familie. Daarbij reken ik zeker ook onze artsen en medewerkers die op die bewuste 18de augustus ter plaatse,op onze spoeddienst/dienst intensieve zorg en bij de opvang van de getroffen gezinnen, het beste van zichzelf gaven. Zij deden dat vaak vrijwillig. En zelfs al zijn ze hiervoor opgeleid, zo’n gebeurtenis laat ook bij professionals diepe sporen na.”    

 

Partners

Jessa en Pukkelpop zijn al jaren goede partners: In een eerste-hulppost zorgen artsen en verpleegkundigen van de diensten spoedgevallen en intensieve zorg voor de eerste (dringende) medische hulpverlening. Voornamelijk om ter plaatse (snel) de juiste verzorging te kunnen bieden, maar ook om de ‘normale’ spoedgevallenwerking in het ziekenhuis te garanderen.