Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

Bijna 1.000 risicopatiënten gevaccineerd in Jessa

90% van onze medewerkers en artsen is intussen gevaccineerd. Maar daar stopt het vaccinatieverhaal in Jessa niet. Intussen hebben ook 997 risicopatiënten hun eerste vaccinatie in Jessa ontvangen. Het gaat om patiënten die behoren tot een van de risicogroepen die bepaald zijn door de taskforce (o.a. hemodialysepatiënten, oncologische en hematologische patiënten, HIV-patiënten, patiënten met primaire immuundeficiënties).

Elke De Troy: “Ik denk dat we best wel fier mogen zijn dat we dit hebben kunnen doen voor een grote groep van onze risicopatiënten. Dat we dit als team gerealiseerd hebben is echt geen evidentie. Het vergt flink wat organisatie en dat schrikte heel wat ziekenhuizen af. Zeer grote waardering dus voor iedereen die dit voor onze meest kwetsbare patiënten heeft mogelijk gemaakt!”


 

 

Wim Vandebeek, HIV-patiënt: “Ik heb op 12 maart om 8u56 mijn eerste prik gekregen, in het Jessa Ziekenhuis, intussen een zeer vertrouwde omgeving voor mij. Dat gaf me meteen een veilig gevoel. Ik wil vooral mijn dankbaarheid overbrengen naar het ziekenhuis, omdat ze met de overschotten van de personeelsvaccins de hoog-risicopatiënten gevaccineerd hebben. Nu ik mijn eerste prik heb gehad, voel ik me een stuk veiliger, al blijf ik natuurlijk de hygiënemaatregelen zeer strikt toepassen.”