Wat heb je nodig? 

Voor 12 stuks:

  • 1 blik zwarte bonen (à 400 g)
  • 12 gedroogde dadels (ontpit)
  • 3 eieren
  • 50 g walnoten
  • 1 bloedsinaasappel
  • 150 g extra pure chocolade
  • 1 el chiazaad
  • 2 el (milde) olijfolie

 

Hoe maak je het? 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Giet het blik bonen af in een vergiet en spoel ze af
  3. Snijd de dadels in fijne stukjes
  4. Doe de bonen en dadels met de olijfolie in een   keukenmachine en blend tot een egaal mengsel
  5. Smelt de chocolade au bain-marie
  6. Rasp ondertussen de schil van de bloedsinaasappel en voeg deze zeste, samen met het sap van ½ van de vrucht, toe aan het mengsel
  7. Hak de walnoten grof en voeg deze samen met de overige ingrediënten (inclusief de gesmolten chocolade) toe en meng tot een soepel deeg
  8. Vet vervolgens een bakblik (ca. 25 x 20) in en vul met het deeg
  9. Snijd de overige helft van de bloedsinaasappel in dunne schijfjes en leg deze er bovenop
  10. Bak de brownies ongeveer 30 minuten in het midden van de oven (controleer met een satéprikker of ze klaar zijn)