Wat heb je nodig?

Bodem

  • 125 g noten
  • 40 g havermout
  • 65 g volkoren bloem
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 75 ml honing

Vulling

  • 300 g tofu
  • 1 rijpe banaan
  • 200 g frambozen
  • sap van ½ citroen
  • 1 el maïzena
  • 50 ml honing
  • mespunt zout 

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Hak de noten fijn.
  3. Meng alle ingrediënten voor de bodem onder elkaar.
  4. Vet een bakvorm in met een beetje olie en druk het deeg hierin plat.
  5. Bak de bodem ongeveer 10 minuten voor.
  6. Meng voor de vulling alle ingrediënten met een mixer of keukenrobot; gebruik de helft van de frambozen (de andere helft is voor topping).
  7. Voeg eventueel een scheutje water of citroensap toe voor een betere consistentie.
  8. Doe alles in de afgebakken vorm en bak de taart nog eens 20 minuten op 175°C.
  9. Werk de taart af met de resterende frambozen.