Wat heb je nodig?

  • 275 g volkoren macaroni
  • 700 g pompoen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g magere geraspte kaas
  • 150 g hamblokjes
  • 250 ml melk
  • 30 g broodkruim
  • handje pompoenpitten
  • 3 el olijfolie
  • 1 el tijm
  • peper en zout  

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Breng een pot water aan de kook en kook de macaroni gaar.
  3. Schil de pompoen en snijd in blokjes.
  4. Pel en versnipper de ui en de teentjes knoflook.
  5. Verwarm 2 el olijfolie in een kookpot en stoof de ui en knoflook samen met de tijm aan.
  6. Voeg na enkele minuten de pompoenblokjes toe en stoof deze even mee.
  7. Overgiet met de melk en kook de pompoen erin gaar.
  8. Mix het groentemengsel en laat hierin de geraspte kaas smelten.
  9. Breng verder op smaak met peper en zout en eventueel nog wat tijm.
  10. Meng de pompoen-kaassaus samen met de hamblokjes onder de macaroni.
  11. Verdeel over een ovenschaal.
  12. Meng het broodkruim met de pompoenpitten en een eetlepel olijfolie en verdeel dit mengsel over de macaroni.
  13. Zet 10 à 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt.