Wat heb je nodig?
- 275 g volkoren macaroni
- 700 g pompoen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 150 g magere geraspte kaas
- 150 g hamblokjes
- 250 ml melk
- 30 g broodkruim
- handje pompoenpitten
- 3 el olijfolie
- 1 el tijm
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Breng een pot water aan de kook en kook de macaroni gaar.
- Schil de pompoen en snijd in blokjes.
- Pel en versnipper de ui en de teentjes knoflook.
- Verwarm 2 el olijfolie in een kookpot en stoof de ui en knoflook samen met de tijm aan.
- Voeg na enkele minuten de pompoenblokjes toe en stoof deze even mee.
- Overgiet met de melk en kook de pompoen erin gaar.
- Mix het groentemengsel en laat hierin de geraspte kaas smelten.
- Breng verder op smaak met peper en zout en eventueel nog wat tijm.
- Meng de pompoen-kaassaus samen met de hamblokjes onder de macaroni.
- Verdeel over een ovenschaal.
- Meng het broodkruim met de pompoenpitten en een eetlepel olijfolie en verdeel dit mengsel over de macaroni.
- Zet 10 à 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt.