Wat heb je nodig?

Voor 4 stuks:

  • 1 grote tortillawrap, volkoren
  • 1 ei
  • 100 g rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 vleestomaat
  • ½ limoen
  • ½ avocado
  • 1 klein potje zure room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper  

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Steek 4 cirkels van circa 10 cm doorsnede uit de tortillawrap
  3. Bestrijk de cirkels aan beide kanten met het losgeklopte ei
  4. Keer de muffinvorm om
  5. Vouw de wraps in een V-vorm en zet ze met de open kant naar boven tussen de holtes van de vorm
  6. Bak in ongeveer 5 minuten krokant in het midden van de oven
  7. Snijd de tomaat in kleine blokjes
  8. Pel en snipper het teentje knoflook en fruit aan in een eetlepel olijfolie
  9. Voeg het gehakt toe en bak het gaar
  10. Voeg de tomatenblokjes en het sap van ½ limoen toe en breng op smaak met peper
  11. Halveer vervolgens de avocado en verwijder de pit
  12. Haal het vruchtvlees van 1 helft uit de schil en snijd in kleine blokjes, zet aan de kant
  13. Meng tot slot 1 à 2 eetlepels zure room door het gehaktmengsel
  14. Vul de taco’s met het gehaktmengsel en werk af met de blokjes avocado