Wat heb je nodig?

  • 1 pak meergranenbroodmix
  • 150 g studentenhaver
  • 1 tl kaneel
  • 1 el bruine suiker
  • 3 el kokosrasp
  • 1 ei

 

Hoe maak je het?

  1. Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en kneed de studentenhaver (grof gehakt), kaneel, bruine suiker en kokos erdoor.
  2. Laat afgedekt 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  3. Verwarm ondertussen de over voor op 200°C.
  4. Kneed het deeg nogmaals door en laat nog 45 minuten rijzen.
  5. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol ze op tot ovale broodjes.
  6. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en kerf ze met een scherp mes aan de bovenkant in.
  7. Klop het ei los en bestrijk de broodjes ermee.
  8. Werk af met wat geraspte kokos en bak in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.