Wat heb je nodig? 

Voor 10 stuks:

  • 75 g volkoren meel
  • 75 g havermout
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 125 g ongesuikerde yoghurt
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ sinaasappel
  • 75 g wortel
  • 4 el rietsuiker
  • 1 cm verse gember
  • 2 tl kaneel 

 

Hoe maak je het? 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Was en schil de wortel en rasp fijn
  3. Schil de gember en rasp fijn
  4. Rasp de schil van de sinaasappel fijn 
  5. Roer alle droge ingrediënten onder elkaar: havermout, meel, bakpoeder, rietsuiker, geraspte wortel, geraspte gember, sinaasappelrasp en kaneel
  6. Breek de eieren en roer de yoghurt, de zonnebloemolie en het sinaasappelsap erdoor
  7. Voeg het eiermengsel geleidelijk toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag
  8. Zet de muffinvormpjes in het bakblik
  9. Verdeel het beslag erover
  10. Bak in ca. 25 minuten goudbruin in de oven