Wat heb je nodig?

Voor 10 stuks:

  • 75 g volkoren meel
  • 75 g havermout
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 125 g ongesuikerde yoghurt
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 g broccoli
  • 75 g wortel
  • 75 g magere geraspte kaas
  • 50 g pittenmix
  • 1 el oregano
  • zout en peper  

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Snijd de broccoli fijn
  3. Was en schil de wortel en snijd fijn
  4. Stoof de broccoli en wortel gaar in weinig olijfolie
  5. Breng op smaak met peper en zout
  6. Roer alle droge ingrediënten onder elkaar: meel, havermout, bakpoeder, geraspte kaas, pitten, oregano
  7. Breek de eieren en roer de yoghurt en zonnebloemolie erdoor
  8. Voeg het eiermengsel geleidelijk toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag
  9. Spatel als laatste de broccoli en wortel erdoor
  10. Breng verder op smaak met peper
  11. Vet een muffinvorm in met wat druppels olie en verdeel het beslag erover
  12. Bak in ca. 25 minuten goudbruin in de oven