Wat heb je nodig?

Voor 10 stuks:

  • 6 eieren
  • ¼ courgette
  • 50 g diepvrieserwten
  • 2 takjes munt
  • 60 g feta
  • 4 lente-uitjes
  • scheutje melk
  • scheutje olijfolie
  • 1 tl bakpoeder
  • peper en zout 

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Was de courgette en snijd in kleine blokjes
  3. Snijd ook de muntblaadjes en lente-uitjes fijn en meng met de courgetteblokjes en diepvrieserwten
  4. Klop vervolgens de eieren met de melk en olie goed door elkaar en zet dit even aan de kant
  5. Plaats de muffinvormpjes in de bakvorm en bedek de bodem met stukjes feta
  6. Schep er dan wat van het groentemengsel op
  7. Meng het bakpoeder met wat peper en zout door het eimengsel en vul hiermee de vormpjes verder aan tot ongeveer driekwart
  8. Zet de eimuffins ongeveer 25 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin kleurt
  9. Laat ze tot slot even afkoelen met de ovendeur op een kier (zo zakken ze minder snel in)