Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

Prof. dr. Piet Stinissen (UHasselt) is de voorzitter van ziekenhuisnetwerk andreaz

Prof. dr. Piet Stinissen is gisteravond door de raad van bestuur van andreaz aangesteld als onafhankelijk voorzitter. Ook Wim Bijnens, directeur onderzoek en dienstverlening aan hogeschool PXL, wordt onafhankelijk bestuurder van het ziekenhuisnetwerk.

Prof. dr. Piet Stinissen was de afgelopen twaalf jaar decaan van de faculteit geneeskunde en levenswetenschappen aan de UHasselt en stond aan de wieg van diverse initiatieven voor medische innovatie. Als voorzitter van het samenwerkingsverband tussen vier Limburgse ziekenhuizen neemt hij nu de taak op zich om de gezondheidszorg van de toekomst verder vorm te geven.

Prof. dr. Stinissen: “Andreaz heeft met vier sterke partners alle troeven om een leidend ziekenhuisnetwerk te worden in Vlaanderen, en dat moet ook onze ambitie zijn. Mijn rol daarin zal zijn om de samenwerking tussen de vier ziekenhuizen op een onafhankelijke manier te faciliteren met respect voor ieders eigenheid. Daar zet ik graag mee de schouders onder.

Wim Bijnens, directeur onderzoek en dienstverlening aan hogeschool PXL, werd eveneens aangesteld als onafhankelijk bestuurder van andreaz. Bijnens was tot begin dit jaar ondernemer-bestuurder bij de Cronos Groep, het grootste IT-bedrijf van België, en brengt jarenlange expertise in de ICT en gezondheidszorg met zich mee. Hij is de geknipte persoon om bij te dragen aan de acceleratie van de digitale transformatie van de zorg.

Wim Bijnens: “Dankzij preventie en monitoring zullen we steeds langer en gezonder leven. Ziekenhuizen zullen daarom veel nauwer gaan samenwerken met de eerstelijnszorg en andere zorgpartners. De missie van andreaz om geïntegreerde zorg voor een betere gezondheid en levenskwaliteit te bieden is dan ook waar onze gezondheidszorg naartoe moet evolueren. Dat wil ik mee waarmaken.

 

Prof. dr. Stinissen


Wim Bijnens