Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

Hoogste tijd voor medische knuffelcontrole @ Teddybear hospital

Na een onderbreking van ruim twee coronajaren, kunnen kinderen aanstaande zaterdag 14 mei, eindelijk weer op controle met hun (zieke) teddybeer. UHasselt-geneeskundestudenten willen op die manier de angst van kinderen voor het ziekenhuis en/of de dokter wegnemen. ‘TeddyBear Hospital’ is een organisatie van BeMSA Hasselt, UHasselt en het Jessa Ziekenhuis. Bijna 300 kinderen en knuffels schreven zich al in. Ze worden warm onthaald tussen 9 en 17 u in het schoolgebouw van Jessa, op de site van campus Salvator.

Een bezoek aan de dokter of het ziekenhuis. Voor kleine kinderen kan het soms allemaal een beetje beangstigend zijn. “Met het TeddyBear Hospital willen we kinderen op een leuke, ongedwongen manier vertrouwd maken met de dokter en met de instrumenten en apparaten in een ziekenhuis”, zeggen organisatoren Fien Vandenberk, Elisa Massari, Lieve Vande Sande en Anouk De Bruyn van BeMSA Hasselt. Zij zijn – samen met andere UHasselt-geneeskundestudenten – de ‘teddybeerdokters’ die de kinderen tussen de 4 en 6 jaar oud met hun knuffel zullen rondleiden in het ziekenhuis.

Tijdens het TeddyBear Hospital trekken de kinderen eerst een chirurgenoutfit om daarna samen met hun teddyberen een kijkje te nemen in de consultatieruimte, het operatiekwartier, de röntgenafdeling, de apotheek en het labo. Als echte dokters staat er een ook een medisch onderzoek van hun knuffel op het programma, net als even binnenkijken in een ziekenwagen. Voor deze editie schreven zich bijna 300 kinderen met knuffel in. De kinderen worden verdeeld in 7 groepen (van 40 kinderen) en gespreid doorheen de dag. De verschillende groepen komen niet met elkaar in contact.

Kinderpsychologen in gesprek met ouders over eetproblemen bij kleuters
En terwijl de kinderen hun knuffel beter maken, geven de kinderpsychologe of orthopedagoge van het Jessa Ziekenhuis in de aula een lezing over eetproblemen bij kleuters: hoe herken je ze, wat kunnen de oorzaken zijn en hoe ga je er best mee om.

 

Wanneer? Zaterdag 14 mei van 9 tot 17 uur.
Waar? Jessa Ziekenhuis – campus Salvator – Salvatorstraat 20 in Hasselt 

Contact
teddybearhospital@hasselt.bemsa.be