Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

Faciliteiten in het ziekenhuis

Laatste wijziging: 11 februari 2022

Cafetaria en shop

Campus Virga Jesse

Op de eerste verdieping, boven de hal, bevindt zich een cafetaria voor bezoekers. Deze is volledig rookvrij. De cafetaria is te bereiken via de lift of de trap in de hal.
 

Openingsuren

  • Weekdagen: van 8u30 tot 20u30
  • Zaterdag: van 11u30 tot 20u30
  • Zon- en feestdagen: van 14u tot 20u30

 

In de hal van het ziekenhuis bevindt zich een winkel. Je vindt er onder meer kranten, tijdschriften, bloemen, pralines, fruit, frisdranken, ... Als je je niet kan verplaatsen, kan je kranten of tijdschriften op de kamer te laten bezorgen.
Je kunt de winkel bereiken via telefoonnummer 011 33 22 30.

 

Openingsuren

  • Van maandag tot zaterdag: van 9u30 tot 12u30 en van 13 tot 20u
  • Zon- en feestdagen: van 14u tot 19u.

 

Campus Salvator

Je vindt de cafetaria en de shop op het gelijkvloers. Beide zijn elke dag geopend van 9u tot19u30, op zon- en feestdagen van 11u30 tot 19u30. De cafetaria biedt je koffie, gebak, fruit, frisdranken, broodjes en warme maaltijden voor de bezoekers. In de shop vind je o.a. kranten en tijdschriften, wenskaarten en postzegels.

 

Kapsalon

Campus Virga Jesse

Patiënten kunnen voor haarverzorging terecht in het kapsalon van het ziekenhuis. De hoofdverpleegkundige van je afdeling maakt indien gewenst graag een afspraak voor jou. Er is iedere maandag en woensdag een kapster aanwezig van 9 tot 13u. Als één van deze dagen een feestdag is, verschuiven de afspraken naar een andere dag in dezelfde week. Je betaalt cash of via een overschrijving rechtstreeks aan de kapster. De tarieven kan je opvragen bij de hoofdverpleegkundige.

 

Campus Salvator

Voor een afspraak kan je terecht aan het onthaal. De kapster komt nadien voor je haarverzorging op de kamer.

Je betaalt cash aan de kapster op de kamer.
 

Bankautomaat

Campus Virga Jesse beschikt over een eigen bankautomaat. Via deze automaat kan je alle courante verrichtingen uitvoeren zoals geld afhalen en je rekeningsaldo raadplegen. Aan de automaat kan je ook GSM-kaarten van Proximus, Mobistar en Base opladen. De automaat bevindt zich in de hal tegenover de kassa.
 

Rokersruimte

In het ziekenhuis geldt een algemeen rookverbod. Dit is wettelijk bepaald door het KB van 31 maart 1987.

Naast de ingang van het ziekenhuis bevindt zich een externe rookruimte. Als je je op eigen kracht kan verplaatsen, kan je hiervan gebruik maken. Dit is de enige ruimte waar gerookt mag worden. Verwittig steeds de hoofdverpleegkundige wanneer je naar de rookruimte gaat. Zo weet men waar je bent wanneer men je nodig heeft.

Als je tijdens je ziekenhuisopname wil stoppen met roken, kan je hiervoor terecht bij de hoofdverpleegkundige en/of de rookstophelplijn 011 33 70 25. Samen met jou wordt bekeken hoe je kunt stoppen en dit blijvend kunt volhouden.

Als je er niet voor kiest om te stoppen met roken, en je bent niet in de mogelijkheid om het extern rooklokaal te gebruiken, kan je gebruik maken van nicotinevervangmiddelen. Dit bespreek je best met je behandelend arts.