Week van de derde leeftijd

ouderen met flair

In de week van 17 t.e.m. 21 november vindt de ‘week van de derde leeftijd’ plaats. De afdelingen geriatrie en psychogeriatie van het Jessa Ziekenhuis schenken tijdens deze week bijzondere aandacht aan alle ouderen die op dat moment in het Ziekenhuis verblijven. Iedere campus organiseert verschillende activiteiten.

 

Er is voor ieder wat wils: een ontbijtbuffet, een optreden in de kapel, een bezinningsmoment door de pastorale dienst, … Ook de studenten haarzorg van Imaculata Don Bosco dragen hun steentje bij en leggen de ouderen eens in de watten.

 

Veilige zorg voor ouderen

Tijdens de week van de derde leeftijd, op dinsdag 18 november, is het “de dag van de oudere zorgvrager”. Dit jaar wordt de focus gelegd op het thema: “Veilige zorg voor ouderen”. Laat ‘veilige zorg’ een prioriteit zijn in ons dagelijkse zorg voor patiënten, zeker voor de kwetsbare oudere patiënt.

 

Ouderen met flair!

Dit jaar verschijnt ook de vierde editie van het tijdschrift "Ouderen met flair!". Het tijdschrift is samengesteld door medewerkers van de afdelingen geriatrie en bevat een leuke mix aan informatie, bewegingstips, recepten en spelletjes. Het tijdschrift wordt verdeeld aan alle 75-plussers van de 3 campussen die op dat moment in het ziekenhuis verblijven.

 

Lees online

Klik op onderstaande afbeelding om het magazeine te lezen. Je kan doorheen de verschillende pagina's bladeren met de pijltjestoetsen. Je kan de tekst vergroten door erop te klikken. 

 

Overzicht actueel nieuws