Uniek in Limburg: Endometriosecentrum Hasselt

shutterstock_56296516 vrouw kijkt uit raam 80 % van de vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen hebben endometriose, een goedaardige ziekte waarbij het slijmvliesweefsel dat normaal de binnenkant van de baarmoeder bekleedt (endometrium), ook buiten de baarmoeder voorkomt.

 

De behandeling van endometriose is afhankelijk van vele factoren. In een aantal gevallen is een ingreep de beste optie waarbij alle endometriosehaarden verwijderd worden om zo de kans op herval te verkleinen.

 

Soms is de aantasting zeer ernstig en uitgebreid en is het noodzakelijk de aangetaste organen te verwijderen, inclusief de dikke darm of endeldarm.

 

Samenwerking gynaecologie en abdominale heelkunde

De voorbije jaren is er binnen het Jessa Ziekenhuis een solide samenwerking ontstaan tussen de diensten gynaecologie en abdominale heelkunde op het gebied van de operatieve behandeling van endometriose. Op wekelijkse basis worden ingrepen uitgevoerd waarbij de chirurgen van de verschillende disciplines multidisciplinair samenwerken.

 

Multidisciplinair endometriosecentrum Hasselt

Om deze samenwerking meer te stroomlijnen werd er recent een multidisciplinair endometriosecentrum in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt opgericht. Hier worden de patiënten begeleid doorheen het traject van onderzoeken en behandeling. Zij worden tegelijkertijd gezien door de gynaecoloog en de abdominaal chirurg. Met dit initiatief streven we er binnen het Jessa Ziekenhuis naar om de vrouwen met klachten van endometriose op een  wetenschappelijke, multidisciplinaire en efficiënte manier verder te helpen.

 

Gemeenschappelijke raadpleging

In overleg met de verschillende betrokken specialisten is een gemeenschappelijke raadpleging van de diensten abdominale heelkunde en gynaecologie opgericht.

 

Betrokken artsen

  • dr. Jasper Verguts, gynaecologie
  • dr. Guido Vangertruyden, abdominale chirurgie
  • dr. Bert Houben, abdominale chirurgie

 

Raadpleging

Elke eerste vrijdag van de maand tussen 9u en 11u.

 

Afspraken

011 33 55 77

Overzicht actueel nieuws