Sterke multidisciplinaire omkadering op hematologie

“Patiënt krijgt begeleiding ‘op maat’, ook na de behandeling”

 

hemato - IMG_9506 Sinds kort beschikt het Jessa Ziekenhuis over een vernieuwd hematologisch centrum. Hier verblijven zowel patiënten met acute leukemie als hematologische patiënten die een stamceltransplantatie ondergaan in een isolatiekamer.

 

Om hen op alle vlakken zo goed mogelijk in hun behandelingsproces te ondersteunen is er een sterke multidisciplinaire omkadering op poten gezet. Uniek is dat patiënten ook na hun opname beroep kunnen  blijven doen op die ondersteuning.

 

Bij stamceltransplantpatiënten start de begeleiding al vóór de opname. Clinical Nurse Ingrid Geuns: “Ik nodig transplantpatiënten op voorhand uit voor een  pretransplantconsultatie op onze afdeling. Daar overloop ik met hen de volledige behandeling die ze gaan krijgen, wat de nevenwerkingen kunnen zijn, hoe lang ze in de isolatiekamer moeten verblijven, maar ook wat er na hun ontslag in het ziekenhuis nog volgt. Bovendien laat ik hen de afdeling zien als ze deze nog niet kennen. We zijn het enige ziekenhuis in Limburg waar stamceltransplantaties gebeuren, dus een aantal patiënten komen van andere ziekenhuizen.”

 

Een uitgebreid interview met het team van ons hematologisch centrum  leest u in onderstaand artikel uit ons artsenblad JessaLinea nr. 17.

 

PDF icoonSterke multidisciplinaire omkadering op hematologie

Overzicht actueel nieuws