Stamceltransplantaties donoren leukemiepatiënten binnenkort mogelijk in vernieuwd hematologisch Centrum Jessa Ziekenhuis

Primeur voor Limburg

 

Het Jessa Ziekenhuis heeft haar vernieuwd hematologisch centrum geopend. Limburgse leukemiepatiënten kunnen vanaf nu voor alle intensieve behandelingen  -  ook stamceltransplantaties van donoren - terecht in Hasselt. Een unicum in Limburg.

 

Bij de behandeling van leukemiepatiënten  is vaak een stamceltransplantatie nodig. Na een zware chemobehandeling, die noodzakelijk is voor de bestrijding van leukemie, krijgt de patiënt stamcellen van een geselecteerde donor toegediend om de uiteindelijke genezingskans zo groot mogelijk te maken.  We werken hiervoor samen met UZ Leuven. In de nabije toekomst kunnen de stamceltransplantaties van familiale donoren ook uitgevoerd worden in het Jessa Ziekenhuis. We zijn hiermee het enige Limburgse ziekenhuis met een uitgebreide hematologische dienst voor intensieve behandelingen waaronder stamceltransplantaties.


17 moderne isolatiekamers

 

Op de nieuwe afdeling beschikt het Jessa Ziekenhuis over 17 moderne isolatiekamers. Onze patiënten zijn immers heel gevoelig aan ziektekiemen. In de vernieuwde kamers wordt geklimatiseerde lucht doorheen filters in het plafond onder druk door de kamers geblazen. Hierdoor wordt besmette lucht geweerd. Verder is de afdeling volledig afgesloten van het ziekenhuis door een luchtsas.

 

hemato - IMG_0478

 

Voor de inrichting van de isolatiekamers konden we rekenen op de steun van het Jan Degraen Fonds. Met de opbrengst van giften en de verkoop van kunstfoto’s van Dré Steegmans door het Jan Degraen Fonds werden o.a. hometrainers, iPads, laptops en DVD’s aangeschaft voor de isolatiekamers.

Overzicht actueel nieuws