Spoedgevallendienst op maat van kinderen

spoedgevallendienst IMG_9860 Vorig jaar bood de spoedgevallendienst van het Jessa Ziekenhuis hulp aan 7650 kinderen jonger dan 15 jaar. Een hoog cijfer dat meteen aangeeft hoe belangrijk het is om de opvang van kinderen op spoedgevallen goed te organiseren. Daarom investeerden we de afgelopen jaren in een specifieke zone voor pediatrische spoedgevallen waar spoedverpleegkundigen, pediaters en assistenten alles in goede banen leiden. Met de implementatie van verschillende actiekaarten en een pijnprotocol voor kinderen staat alles nu op punt.

 

Veel kinderen voelen zich ongemakkelijk en angstig als ze plots in een ziekenhuis terecht komen. “Laat staan dat ze dan ook nog eens in contact komen met zwaargewonde volwassenen”, zegt spoedverpleegkundige Christine Nollet. “Daarom besloten we om de stroom van kinderen te scheiden van de rest van de spoedgevallenpatiënten en richtten we een kindvriendelijke infrastructuur in.

 

We beschikken nu over een ruime wachtzaal waar de zieke kinderen, en ook hun broertje of zusje, kunnen spelen, er zijn drie kindvriendelijke onderzoeksboxen en het nodige pediatrische materiaal is steeds voor handen.” Verder is de pediatrische spoedzone zo ingericht dat een continue observatie naar de onderzoeksboxen en wachtzaal mogelijk is. “We stelden ook een puk-kar samen: een pediatrische urgentiekar waarin al het nodige materiaal zit om kinderen met een urgente aandoening op te vangen.”

 

Een uitgebreid interview met Christine leest u in onderstaand artikel uit ons medisch informatieblad JessaLinea.

 

PDF icoonSpoedgevallendienst op maat van kinderen

Overzicht actueel nieuws