Spelletjesboek voor kinderen in het ziekenhuis

Spelletjesboekje Jessa img_7711 - low rez Jonge bezoekers en patiëntjes van het Jessa Ziekenhuis krijgen vanaf woensdag 20 november een spelletjesboek als ze het ziekenhuis binnenkomen. ‘Speel mee met Kaat en Milan’, heet het. Rebussen, puzzels en tekeningen die te maken hebben met het ziekenhuis helpen om het wachten aangenamer te maken.

 

Internationale dag voor de rechten van het kind

 

Een ziekenhuisbezoek of een verblijf in het ziekenhuis betekent vaak lang wachten. Voor volwassenen loopt de tijd al traag, maar voor kinderen en voor hun ouders is dat wachten nog vervelender. “Daarom hebben we een spelletjesboek van zo’n twintig bladzijden gemaakt,” zegt Leen Coremans van kinder- en jeugdgeneeskunde van het Jessa Ziekenhuis. “De puzzels en spelletjes in het boekje zijn afgestemd op de mogelijkheden van het kind. Het aantal lieveheerbeestjes geeft de moeilijkheidsgraad aan. Kinderen kunnen zo hun tijd nuttig besteden en leren nog iets bij over het ziekenhuis. Aan de hand van röntgenfoto’s bijvoorbeeld moeten kinderen het lichaamsdeel invullen.  Voor de lancering van het boekje hebben we bewust gekozen voor de internationale dag voor de rechten van het kind.”

 

Kaat & Milan

 

Het boekje heet ‘Speel mee met Kaat en Milan’. Kaat en Milan zijn de figuren die de rode draad vormen bij het ziekenhuisbezoek van elk kind. “We hebben die getekende figuurtjes twee jaar geleden in het leven geroepen. Zij komen constant terug doorheen heel het traject dat een kind in een ziekenhuis doorloopt,” aldus Coremans.

 

Betaald met sponsoring

 

Het spelletjesboek is er gekomen dankzij sponsoring. Het Jessa Ziekenhuis krijgt af en toe mensen over de vloer die een bijdrage willen leveren aan de kinder- en jeugdafdeling. De dienst kinder- en jeugdgeneeskunde heeft er voor gezorgd dat het spelletjesboek ook op andere afdelingen beschikbaar is voor bezoekende kinderen.

Overzicht actueel nieuws