Operatie Animatie

operatie animatie Een kind in een ziekenhuis? Er zijn leukere plekken. Maar als het dan toch moet, kunnen we het ziekenhuis maar beter zo kindvriendelijk mogelijk maken. Dat is in notendop het uitgangspunt voor ‘Operatie Animatie’, van JCI Hasselt en het Jessa Ziekenhuis.

Zieke kindjes zijn breekbaar en emotioneel zwak. Vaak verwerken ze hun indrukken en hun ziek zijn in een spel. Het spel is een soort geneesmiddel voor hen. Het is dus erg belangrijk dat een ziek kind tijdens een ziekenhuisopname de kans krijgt om te spelen. En we denken ook aan de kinderen die een ziek familielid komen bezoeken. Ook voor hen willen we het ziekenhuis kindvriendelijker maken.

 

Groot memoryspel


Zo plannen we bijvoorbeeld een speelhoekje in de inkomhal van het ziekenhuis.  In vier wachtzalen in het Jessa Ziekenhuis – waar op dit moment nog geen spelmateriaal voor kinderen is – willen we aan de wand speelsystemen plaatsen. Voor de afdeling Geriatrie en op de revalidatiediensten hebben we een reuzengroot memoryspel in gedachten. Toch een mooie kans voor grootouder en kind om er samen een geheugenspel te spelen…

Op de kinderafdeling is er al een prachtige speelruimte. Daar denken we eerder aan de ouders van een ziek kind. We willen er een ouderlokaal met een internetconnectie inrichten, waar ouders zich even kunnen terugtrekken, een koffie kunnen drinken of wat kunnen werken als hun kind slaapt. Dat is geen overbodige luxe, zeker als je kind langere tijd in het ziekenhuis moet blijven.

 

Hoe kan je helpen?


Om onze ideeën te kunnen uitvoeren, hebben we een startkapitaal van minimum 18 000 euro nodig. Daarom organiseren we allerlei acties. Zo verkopen we pluchen aapjes, die er net zo uitzien als het aapje van Milan, de jongen die een hoofdrol speelt in de kinderboekjes van het ziekenhuis en in de speelruimte van de kinderafdeling.  Je kan de knuffels op 13 en 14 december kopen op het Capucienenplein, het weekend nadien op de Grote Markt of tijdens de midwintermarkt op 21 december op het Kolonel Dusartplein. Vanaf eind januari start onze online veiling van bijzondere voorwerpen. Je kan er bijvoorbeeld bieden op een gesigneerd truitje van KRC Genk of op een rondrit op het parcours van Zolder in een Corvette.

En we starten met crowdfunding. Dat is een chic woord, dat betekent dat iedereen een gift kan storten om ‘Operatie Animatie’ te laten slagen.  Stort op projectrekening 'operatie animatie', beheerd bij de Koning Boudewijnstichting, op IBAN BE10 0000 0000 0404  - BIC BPOTBEB1 met vermelding "128/2723/00044" (opgepast: gestructureerde melding).

 

Met jouw hulp wordt ‘Operatie Animatie’ ongetwijfeld de leukste operatie in het ziekenhuis

 

Meer info: www.operatieanimatie.be

Overzicht actueel nieuws